Încă un proces pierdut de Asociația “Constanța Altfel”: judecătorii au respins cererea de anulare a unei autorizații de construire a unui bloc

0
383

Posibilitatea anulării hotărârii de consiliu privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al stațiunii Mamaia nu sunt singurele noutăți care vin în contextul în care Asociația ”Constanța Altfel” a pierdut mai multe procese în instanță, intentate municipalității. Încă o acțiune a fost pierdută la Tribunalul Constanța, într-un proces început pe vremea când Vergil Chițac era nu ocupa funcția de primar și era ocupat să bage bețe în roate fostei administrații.

Judecătorii au respins, luni, 25 octombrie, acțiunea depusă de Asociația ”Constanța Altfel” împotriva primarului municipiului Constanța și împotriva unui investitor imobiliar care intenționează să construiască un bloc în stațiunea Mamaia. Solicitarea a fost înregistrată, inițial, în 2019, pe secția ”contencios administrativ și fiscal”, având ca obiect ”anulare act administrativ autorizaţia nr 840/12.07.2018”.

Investitorul Givan Altunian a obținut, în 2018, autorizație de construire a unui bloc cu 8 etaje pe malul lacului Siutghiol, pe un teren obținut, prin compensare, de la Primăria Constanța, pe vremea lui Radu Mazăre. ”Constanța Altfel” a blocat investiția, solicitând anularea autorizației de construire, însă, până în prezent, instanța a respins de două ori acțiunea, pe fondul cauzei.

Prima dată, în luna martie a anului trecut, instanța de fond a respins solicitarea ca fiind prescrisă, după care a urmat recursul, care s-a judecat pe data de 21 ianuarie 2021, când judecătorii de la Curtea de Apel au decis casarea hotărârii Tribunalului și întoarcerea dosarului spre rejudecare pe fondul cauzei.

Astfel, luni, 25 octombrie, Tribunalul a respins, din nou, ca nefondată, cererea formulată de reclamanta  Asiciația ”Constanța Altfel” în contradictoriu cu primarul municipiului Constanța, dat și cu investitorul Givan Altunian.

De precizat că, săptămâna trecută, Asociația Constanța Altfel a pierdut definitiv și procesul în care solicita anularea Hotărârii Consiliului Local prin care au fost aprobate Planurile Urbanistice de Detaliu pentru cele patru zone în care a fost împărțită Mamaia, în 2001, dar și hotărârile și documentațiile urbanistice subsecvente, și certificatele de urbanism aferente.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.