Încă un spital din România a luat foc. A fost activat Planul Roșu

0
326

Pompierii militari au fost solicitați, în cursul zilei de miercuri, la Spitalul Județean Slatina, în cazul unui incendiu. Acesta a izbucnit la Secția Psihiatrie a unității. A fost activat Planul Roșu, iar circa 40 de pacienți au fost evacuați.

Potrivit ISU Olt, incendiul s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter și etaj 1. Se pare că mai mulți pacienți s-au intoxicat cu fum și au fost transportați la alte unități spitalicești.

Forțe de intervenție sunt la fața locului pentru a-i proteja pe cei 37 de pacienți afectați. La fața locului au sosit echipaje și din județele vecine pentru a putea lichida incendiul, dar și pentru salvarea persoanelor din interior. Astfel, din județul Olt au fost mobilizate: 4 mașini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ, din județul Dolj au fost mobilizate: 1 mașină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil; din Teleorman – 1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanțe SMURD, iar din județul Vâlcea – 2 ambulanțe SMURD.

Fumul de la incendiul spitalului se văd de la o distanță de mai mulți kilometri. Incendiul a izbucnit intr-unul din izolatoare, din cauza unui pacient. Se pare că pacientul, aflat în sevraj, a folosit o brichetă, dată probabil de cineva pe geam, din exterior, potrivit Realitatea.net.

UPDATE

Din primele informații, 22 pacienți vor fi relocați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, iar alți 8 pacienți vor fi relocați la fosta Secție de Psihiatrie din Slatina.

D.A.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.