Încă una de la Vaslui: bărbat de 70 de ani, arestat după ce și-a bătut copiii de 8 și 12 ani cu biciul

0
183
Sursa foto - RTV.net

Un bărbat de 70 de ani din comuna Ibănești, județul Vaslui, a fost arestat după ce şi-a bătut copiii minori cu biciul. De frica tatălui lor, cei doi fraţi au fugit de acasă şi au povestit la şcoală despre calvarul pe care-l trăiesc, relatează RTV.net.

Bărbatul acuzat că şi-a bătut copiii cu biciul în Vaslui a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru violențe în familie și rele tratamente aplicate minorilor. Individul din localitatea vasluiană Ibănești şi-ar fi supus copiii, o fetiță de 12 ani și un băiețel de 8 ani, la chinuri greu de imaginat.

Cei doi fraţi au refuzat, vineri, să mai meargă acasă de la Școala Gimnazială din Mânzați. Copiii le-au povestit profesorilor că sunt schingiuiți, bătuți și înfometați de un tată alcoolic. După cele auzite, un cadru didactic a a sunat imediat la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Vaslui. A fost anunțată și poliția, iar specialiștii de la DGASPC Vaslui i-au luat pe copii de la școală și i-au securizat la Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copiii Abuzați, Neglijați și Exploatați din Bârlad.

Poliţiştii l-au reţinut pe Constantin Ghica (70 de ani), tatăl cel doi copii, pentru 24 de ore. Bărbatul a fost prezentat, sâmbătă, în faţa Judecătoriei Bârlad, iar instanţa a decis ca acesta să fie arestat preventiv pentru pentru violențe în familie și rele tratamente aplicate minorilor, conform Vremeanoua.

Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad în dosarul de urmărire penală. Dispune arestarea preventivă a inculpatului G.C., cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie (2 fapte – câte una pentru fiecare copil – n.r.), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.10.2021 până la data de 07.11.2021, inclusiv”, este sentința stabilită de la Judecătoria Bârlad.

Potrivit anchetatorilor, în data de 3 octombrie, pe fondul consumului de alcool, bărbatul de 70 de ani şi-ar fi agresat copiii, în gospodărie, lovindu-i cu un bici, în zona gambelor.

În urma agresiunilor, cei doi copii s-au ales cu răni care ce necesită 1 – 2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. În acest moment, fraţii se află într-un centru de specialitate al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vaslui.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.