Incendiu întins pe 7000 mp din zona strict protejată Grindul Chituc

0
2655
Incendiu puternic în zona Grindu Chituc. FOTO Răzvan Popescu Mirceni

Un puternic incendiu a izbucnit în cursul zilei de 14 octombrie în Rezervația Biosferei Delta Dunării, în zona Grindu Chituc. Focul s-a extins rapid pe o suprafață mare.

În scurt timp, focul din Grindu Chituc s-a extins în zona de sud a lacului Sinoe. Un echipaj de pompieri a ISU Dobrogea și trei tractoare ale primăriei Vadu au intervenit în zonă, încercând să limiteze extinderea focului prin tragerea de brazde. Potrivit primelor estimări, este afectată o suprafață de 6-7.000 metri pătrați de vegetație uscată.

Deși ne aflăm într-o perioadă cu impact mai scăzut decât primăvara. Incendiul este desfășurat pe o suprafață foarte mare în zona unei arii de protecție integrală de pe grindul Chituc. Incendiul s-a dorit probabil a fi unul controlat dar având în vedere dimensiunile cu certitudine acesta a scăpat de sub control. Cele mai afectate în această perioadă sunt reptile și amfibieni mai ales că în cursul zilei de ieri și noaptea trecută temperatura a scăzut mult ajungând spre 11 grade ceea ce predispune la reducerea capacităților de activitate a acestor animale“, a precizat dr. Răzvan Popescu Mirceni, biolog marin.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.