Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase, anchetat cu ajutorul specialiștilor de la Institutul INSEMEX

0
322

Două anchete sunt în desfășurare, în acest moment, după tragedia de vineri de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde 7 persoane și-au pierdut viața.

Pe deoparte vorbim despre ancheta procurorilor criminaliști, care urmează a stabili cauza incendiului, modul de extindere a acestuia și alte detalii despre modul în care s-a întâmplat totul, iar pe de altă partre vorbim despre o anchetă administrativă a Prefecturii Constanța, care și-a ”activat” corpul de control în acest scop.

Totodată, o echipă a INSEMEX Petroşani s-au deplasat la Constanța, la fața locului, pentru o expertiză de 2 zile.

Institutul INSEMEX Petroșani efectuează cercetări în scopul dezvoltării cunoștințelor, a soluțiilor tehnice de prevenire, protecție și limitare a exploziilor (reacții de ardere rapidă), generate de amestecuri aer-substanțe inflamabile (gaze, vapori, cețuri și prafuri combustibile) sau de substanțe periculoase cu proprietăți explozive intrinseci (explozivi de uz civil, articole pirotehnice).

Rând pe rând, medici și asistenți medicali vor răspunde întrebărilor anchetatorilor. Membrii acestei echipe sunt specialiști în acest domeniu și vor derula o expertiză tehnică.

Procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța apreciază că primele rezultate ale anchetei vor apărea peste câteva zile.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.