Începând de la 1 iunie se dă start nunților și botezurilor, iar cluburile își reiau activitatea

0
303
Noi măsuri de relaxare a restricțiilor. Foto: Guliver/GettyImages

De la 1 iunie au intrat în vigoare noi măsuri de relaxare a restricțiilor împotriva Covid-19. Astfel, începând de marți, se reiau petrecerile private iar competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori și în spații închise. Se redeschid cluburile și discotecile, cu program limitat, la fel ca locurile de joacă și piscinele la interior.

Se deschid cluburile, barurile și discotecile pentru cei vaccinați

Marți,1 iunie a.c., cluburile, barurile și discotecile pot fi deschise la 50%,  în intervalul orar 5,00-24,00 pentru persoanele vaccinate.

Totodată, pot fi organizate evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau că au trecut prin boală și cu mai mult de 1.000 de persoane, cu condiția ca toate să fie vaccinate.

Activitățile culturale vor putea fi organizate în spații deschise cu cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Condiția este ca incidența COVID să fie mai mică 3 la mia de locuitori.

La aceste activități pot participa doar persoanele vaccinate cu schemă completă, pentru care au trecut 10 zile de la rapel, au un test COVID negativ sau sunt între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale. Numărul participanților poate crește peste 1.000 dacă toți sunt vaccinați. Numărul persoanelor care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale crește de la 6 la 8.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.