Începând de mâine, capacitatea centrelor de vaccinare va crește. Noi centre pentru Pfizer

0
467

Vești bune pentru românii care își doresc să se vaccineze anti-Covid! Numărul de cabinete noi de imunizare cu serul de la Moderna creşte cu 12, începând chiar de astăzi, ajungând la 86, în vreme ce – din 13 aprilie – vor fi operaţionalizate 144 de cabinete noi unde se va administra serul de la Pfizer.

În plus de asta, din data de 20 aprilie vor fi deschise încă 41 de centre noi de vaccinare, unde se va face imunizarea tot cu Pfizer, spune Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid. 

“Dacă optam pentru creşterea numărului la 90 de persoane pe fluxul în centrele cu Pfizer, nu mai puteam deschide restul de centre. Şi, în acest fel, ne dorim să operaţionalizăm toate centrele pregătite pentru vaccinul de la Pfizer, chiar dacă temporar vom aloca un număr mai mic de doze 72 de de persoane per flux, comparativ cu celelalte centre care vor avea un maxim de 90 de persoane pe flux. În momentul în care vom avea un număr suplimentar de doze alocate de Pfizer pentru România, cu siguranţă vom creşte această capacitate la maxim”, a explicat Gheorghiţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.