Începe a doua zi de negocieri oficiale pentru formarea majorității parlamentare și a noului Guvern

0
361
Dacian Cioloș, Ludovic Orban și Dan Barna. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Duminică, 13 decembrie a.c., începe a doua rundă de negocieri între membrii PNL, USR-PLUS şi UDMR, în vederea conturării unei majorităţi și negocierii unui programul de guvernare.

Grupurile de lucru se reunesc de la ora 09.00, pentru a doua zi de negocieri, la Vila Lac din București.

Negocierea de sâmbătă a durat 6 ore 

Reprezentanții celor trei formațiuni politice s-au întâlnit oficial, sâmbătă, 12 decembrie a.c., pentru discuțiile privind formarea unei majorităţi parlamentare care să voteze un nou Guvern, alături de împărțirea șefiei celor două camere parlamentare, scrie b1.ro

Întâlnirea a durat 7 ore, iar cele mai importante aspecte ale negocierilor au vizat 3 direcții: numele viitorului premier și funcțiile din cele două camere parlamentare: Senatul și Camera Deputaților.

Cu toate acestea, sâmbătă nu s-a ajuns la nici un consens, mărul discordiei fiind șefia Camerei Deputaților, a cărei conduceri este disputată între Ludovic Orban de la PNL și Dan Barna, de la USR.

Politicienii s-a pus de acord asupra șefilor comisiilor din Camera Deputaților și asupra planului de guvernare în ceea ce priveste digitalizarea. 

Într-un comunicat de presă comun, iar liderii de partid și-au afirmat voința de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă.

“Liderii celor trei formațiuni și-au afirmat voința de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluții pentru ieșirea din criză și pentru realizarea reformelor de care are nevoie România”, se arată în comunicatul semnat de liderul PNL, Ludovic Orban, co-președinții USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș și președintele UDMR, Kelemen Hunor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.