Începe judecata pentru patru indivizi din Oltina, pentru tentativă de omor calificat

0
295
Curtea de Apel Constanța. Foto-Focus Press

Judecătorii constănțeni au dat undă verde începerii judecății pentru patru membri ai unei familii din Oltina, trimiși în judecată pentru omor sub forma tentativei. Aceștia au fost implicați într-o altercație în care aproape au omorât în bătaie două persoane, în centrul localității.

Totul s-a întâmplat în vara anului trecut, pe data de 22 august 2020, în jurul orei 22.00 când trei membrii ai unei familii, respectiv George Costache, Cristian Dumitru Costache, Vivian Costache, împreună cu Constantin Florin, au bătut cu pumnii, cu picioarele și cu o rangă metalică pe alți doi localnici, Florin Deacu şi Marian Jianu, altercație în care una dintre victime a fost la numai un pas să-și piardă viața, potrivit raportului medico-legal.

La momentul respectiv, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală au răspuns la apelul 112, iar victima, un bărbat de 37 de ani, a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Județean, unde medicii au reușit să îl stabilizeze.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități la vremea respectivă, membrii unei familii se aflau la o masă a unei terase din Oltina, moment în care ceilalți au apărut cu un ATV pe care îl ambalau pe stradă, producând un zgomot puternic. Din această cauză, cele două grupuri și-au adresat întâi cuvinte jignitoare, apoi s-au luat la bătaie.

Inițial, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. După ce s-a constatat că viața victimei a fost pusă în pericol, procurorii au schimbat încadrarea juridică în ”tentativă de omor”, cazul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Revenind în prezent, cei patru agresori au fost trimiși în judecată, iar joi, 9 septembrie, judecătorii au decis în cameră preliminară că se impune începerea judecății acestora, sub aspectul comiterii infracțiunii descrisă.

Urmează ca instanța să acorde primul termen.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.