Închis după ce a omorât-o pe bătrâna care îl găzduia, un individ aflat în detenție tot mai speră să fie lăsat liber

0
306
Imagine cu rol ilustrativ

Un individ aflat în penitenciar, în executarea unei pedepse pe care a primit-o pentru omor, a cerut judecătorilor revizuirea cauzei, probabil sătul de atâta carceră. Individul este acuzat că a ucis o bătrână, chiar pe cea care îl găzduia și care i-a întins o mână de ajutor.

Totul s-a întâmplat în urmă cu 12 ani, pe 15 octombrie 2008, când Ioan George A., aflat sub influența băuturilor alcoolice, și-a agresat gazda, pe Lica Costea, de 66 de ani, cea care s-a oferit să-i ofere adăpost individului de 36 de ani, cât avea la vârsta aceea, după ce acesta a fost eliberat din penitenciar, unde ispășise o pedeapsă pentru viol. De această dată, individul a lovit-o de mai multe ori pe gazda sa, ba a pus mâna și pe două cuțite din bucătărie, amenințând că o taie. Femeia a reușit să fugă, iar după ce l-a asigurat pe acesta că nu va depune plângere împotriva lui, a lăsat-o în pace, dar a fugit cu suma de 150 de lei și cu câteva bunuri.

Numai că, circa o lună de la acest incident, femeia a murit din cauza loviturilor primite, potrivit medicilor. Atunci individul a fost reținut, sub acuzația inițială de omor, după care încadrarea juridică a fost schimbată din ”omor” în ”lovituri cauzatoare de moarte”. Imediat agresorul a fost arestat, iar un an mai târziu a fost trimis în judecată. În cele din urmă, după câțiva ani, cât a durat procesul, judecătorii l-au condamnat la ani grei de ”temniță” pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Sătul de aerul închisorii, Ioan George A. a început să facă demersuri peste demersuri în instanță, numai să i se mai reducă pedeapsa. A făcut contestații, a cerut clemență comisiei pentru liberare condiționată și judecătorilor, însă toți au spus ”PAS” de fiecare dată, considerând că încă nu merită să iasă din penitenciar.

Acum, mai nou, a cerut revizuirea cauzei. Tribunalul Constanța i-a respins această cerere, pe data de 9 iunie a.c., însă individul a făcut apel, la Curtea de Apel Constanța.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.