Incidența cazurilor de COVID, la Techirghiol, în scădere

0
232
Foto: servuscluj.ro

Incidența în orașul Techirghiol a scăzut, asta după ce autoritățile au impus unele restricții.

Astfel, sâmbătă, 9 ctombrie, rata incidenței înregistrată în ultimele 14 zile era de 7,55 persoane la mia de  locuitori, înemnând 65 de persoane infectate, în timp ce duminică, 10 octombrie, rata incidenței a scăzut la 7,32 cazuri, însemnând 63 de persoane infectate.  

Reamintim că în orașul Techirghiol, s-a constatat o depășire a pragului de 7,5 la mia de locuitori pe data de 5 octombrie, mai exact 7,55, când s-a luat decizia aplicării unor restricții.

De precizat că, în astfel de situații, în U.A.T.-urile din județul Constanța se menține obligatorie purtarea măștii de protecție în spații publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare (oboare, zone de așteptare – peroane, spații exterioare aparținând instituțiilor și autorităților publice etc.).

În condițiile Art. 4, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, prin grija primăriilor, pot propune spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța orice alte spații/zone cu potențial de aglomerare pe raza U.A.T.-urilor din județul Constanța, unde se poate institui obligativitatea purtării măștii de protecție.

Restricții

Localitățile cu peste 7,5 la mie intră în carantină de luni până duminică când circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală. 

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienților.

Evenimentele private – nunți, botezuri, mese festive – pot fi organizate în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Toți participanții trebuie să fie ori vaccinați cu schemă completă, ori trecuți prin boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.