Incidența în localitatea Valu lui Traian a ajuns la 8,4/1000 de locuitori

0
117

Cazurile de COVID înregistrate în loclitatea Valu lui Traian sunt tot mai multe, iar incidența pe ultimele 14 zile arată un număr mare de îmbolnăviri.

Dacă vineri, 8 octombrie, incidența pe ultimele două săptămâni în Valu lui Traian era de 8,1 la mia de  locuitori, sâmbătă aceasta a crescut la 8,4 cazui la ia de locuitori, însemnând 148 de persoane confirmate pozitiv.

Aceasta prevede constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 7,5/1.000 de locuitori, motiv pentru care a fost votată hotărârea privind luarea unor  măsuri de prevenire a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectând prevederile Hotărârii de Guvern nr. 932/2021, actualizată, care se aplică pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 09.10.2021, ora 00.00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

În aceste situații este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise, astfel:

Art. 4.1 – în toate spațiile publice deschise, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori. Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Art. 4.2 – în spațiile publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare (oboare, zone de așteptare – peroane, spații exterioare aparținând instituțiilor și autorităților publice etc.), în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori.

De asemenea, în cazul localității Valu lui Traian s-au impus măsuri de carantinare.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.