Incidența în municipiul Constanța, aproape de 8 la mia de locuitori: Silviu Coșa: „Se vor amplifica acțiunile forțelor de ordine”

0
3043

Municipiul Constanța tot mai aproape de a fi carantinat, iar asta pentru că numărul de infectări cu virusul Sars-Cov-2 crește îngrijorător de la o zi la alta destul de mult. Rata de incidență la mia de locuitori, luni, 16 noiembrie a.c., este de 7,83, o cifră ce va conduce introducerea celor mai dure măsuri, dacă va continua să crească.

Iar dacă ne referim la o rată a incidenței la nivelul județul Constanța, cifra a urcat la 5,2/ la mia de locuitori.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi care este numărul total de noi cazuri înregistrate de la ultima raportare, fiind vorba de4.931 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Județul Constanța nici astăzi nu a stat bine, la nivel național la numărul de noi cazuri, clasându-se, din nou pe locul doi, după municipiul Constanța și observăm că acest pe acest ”loc 2” este clasat județul de la malul mării de câteva zile, ceea ce nu conduce la un scenariu prea bun pentru constănțeni.

Reamintim că orașul Ovidiu este deja carantinat, iar rata incidenței a depășit cifra 8/ mia de locuitori, iar alte localități constănțene riscă acest scenariu roșu, mai precis carantinarea, și trecem în listă localitățile Agigea, Valu lui Traian, Negru Vodă.

Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa a declarat pentru Focus Press că, deocamdată nu se va carantina municipiul Constanța, însă se ia în calcul acest aspect, în plus limitarea circulației de timp de zi, asemenea celei impuse pe timp de noapte:

”Încă nu se ia în calcul carantinarea municipiului Constanța, însă astăzi ne vom întruni, comitetele locale pentru Situații de Urgență, conducerea Spitalului Județean Constanța, plus forțele de ordine pentru a discuta aceste aspecte. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanșa face zilnic verificări având în vedere numărul crescut de noi cazuri de infectare. Singura soluție, având în vedere că oamenii nu înțeleg că trebuie să fie mai responsabili, să se protejeze pe ei și pe cei din jur purtând masca de protecție în mijloacele de transport în comun, la intrarea în magazine, piețe este aceea a limitării liberei circulații și pe timp de zi, dar această măsură se impune doar pe timpul carantinării. Forțele de ordine vor amplifica acțiunile de verificare a măsurilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.”

Referitor la paturile de la Terapie Intensivă, din cele 31 distribuite, 4 mai sunt libere, conform situației de luni, 16 noiembrie a.c., de la ora 13.00.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.