India, țara cu 1,3 miliarde de locuitori a raportat doar 1.000 de decese cauzate de coronavirus

0
217
Test COVID-19

Cu mai puțin de o lună în urmă, viitorul Indiei părea îngrozitor.

Experții au prezis că țara ar putea aștepta milioane de cazuri de coronavirus. Medicii au avertizat că India trebuie să se pregătească pentru o criză a cazurilor care ar putea îngenuchea sistemul de sănătate necorespunzător al țării. Erau îngrijorați de faptul că virusul s-ar putea răspândi ca focul prin mahalalele Indiei, unde locuitorii locuiesc în cartiere înghesuite și, de multe ori, nu este disponibilă canalizarea de bază.

Însă până în prezent, India cea mai populată țară din lume pare să fi evitat cel mai rău.

Începând de marți, 28 aprilie a.c., India a raportat 31.360 de cazuri de coronavirus și 1.008 de decese, sau aproximativ 0.76 decese la un milion. Comparați-o cu Statele Unite, unde numărul de decese pe milion este mai mare de 175.

Unii experți spun că numerele relativ pozitive ale Indiei sugerează blocarea la nivel național a răspândirii COVID-19 și acest lucru ar putea funcționa – deocamdată.

“India nu a așteptat ca problema să crească”, a declarat premierul Indiei, Narendra Modi, pe 14 aprilie, în timp ce a prelungit închiderea la nivel național a 21 de zile a țării până pe 3 mai. “În schimb, imediat ce a apărut problema, am încercat să oprim răspândirea prin luatea celor mai rapide decizii. Nu-mi pot imagina care ar fi fost situația dacă nu s-ar fi luat decizii atât de rapide. “

Însă realitatea din spatele numerelor Indiei este mai complicată – iar experții avertizează că este prea devreme pentru ca India să se felicite.

„Cel puțin în această perioadă , se pare că virusul nu a fost capabil să dăuneze atât cât s-a temut”, a spus Srinath Reddy, președintele Fundației pentru Sănătate Publică din India, non-profit care lucrează la formare, cercetare și politicii de dezvoltare. “Nu cred că putem spune că am închis complet cartea în acest sens.”

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.