Individul care i-a promis bani polițistului din Valu, pentru a închide ochii, este recidivist, sub control judiciar, cu interdicție în 2 țări

0
4699
Foto Arhiva

Tentativa de mituire a unui polițist, la Valu lui Traian, de către un individ certat cu legea, nu face decât să-i îngreuneze situația celui din urmă. Asta pentru că, potrivit Portalului Instanșelor de Judecată, individul are condamnări ”fără număr”.

Zilele trecute, un polițist din Valu lui Traian, care a dat dovadă de seriozitate și profesionalism, l-a prins în flagrant pe un individ care conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere. Până acum, nimic ieșit din comun, zilnic sunt prinse în trafic astfel de persoane și zilnic sunt condamnate pentru această infracțiune.

Numai că, în cazul de față, ne referim la un alt individ față de cel aflat la volan. Acesta a încercat să-l mituiască pe polițist, pentru a închide ochii și să-i lase să plece. Psagerul i-a promis omului legii că va ”achita” suma de 800 de euro pentru a nu-și face treaba. Bineînțeles că polițistul le-a făcut ”jocul”, însă a anunțat DGA-ul care a organizat flagrantul. Numai că, așa cum se știe, pasagerul nu a venit personal pentru a-l mitui pe polițist, ci l-a trimis chiar pe cel aflat la volan.

Cine este mituitorul

Trecând peste alte amănunte cu privire la speța de față, lumea se întreabă cine este acest pasager misterios, care a promis bani pentru a fi lăsați în pace. Surse din anturajul acestuia, chiar din Valu lui Traian, unde locuiesc cu toții dealtfel, oameni care au dorit să-și păstreze anonimatul, susțin că Dumitru Sacar – pasagerul mituitor –  are în palmares dosare penale lși condamnări pentru aceeași faptă: conducere fără permis.

Actualmente, individul se află sub control judiciar, are interdicție de a părăsi țara, dar are și interdicție în două state europene, tot ca urmare a comiterii unor infracțiuni. În țară, acesta este cercetat în mai multe dosare penale. Așa cum precizam, bărbatul a avut mai multe condamnări în urma unor sentințe judecătorești rămase definitive prin neapelare.

Cel puțin 6 dosare penale apar în pronunțările de pe Portalul Instanțelor, și nu numai în Constanța. Dumitru Sacar a fost cercetat și în alte județe din țară, împreună cu alte personaje din anturajul său, din Valu lui Traian.

La Judecătoria Botoșani, de exemplu, Dumitru Șacar, împreună cu Constantin Zlate, Ion Apostol, Nicoleta Bracon și Nicolae Pascu, toți din Valu lui Traian, au fost condamnați cu suspendare, fiind acuzați pentru furt calificat.

Revenind la speța de față, Dumitru Șacar a fost citat pentru a se prezenta la DGA, miercuri dimineață, însă nu s-a prezentat, fiind căutat de oamenii legii.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.