Informare: măsuri propuse de DGEP Constanţa, în vederea limitării răspândirii noului coronavirus

0
563

În contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul României, dată fiind publicarea în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 212/16.03.2020 a Decretului 195/2020, în vederea limitării contactului ofițerului de stare civilă competent cu persoanele îndreptățite să solicite înregistrarea actelor de căsătorie și deces, Direcția Generală de Evidență a Persoanelor a propus la recomandarea DEPABD o procedură de înregistrare a actului de deces, valabilă în perioada instituirii stării de urgență.

Astfel, medicul sau persoana desemnată de la nivelul unității medicale vă transmite documentele necesare înregistrării decesului, primăriei competente să înregistreze decesul prin poșta electronică securizată. După înregistrarea actului de deces, ofițerul de stare civilă va transmite, tot prin poșta electronică, adeverința de înhumare, necesară înmormântării persoanelor decedate.

Documentele originale vor fi transmise în termen de 30 de zile de la data încetării stării de urgență.

De asemenea, au fost propuse măsuri privind transmiterea pe cale poștei electronice  securizate a declarației de căsătorie, precum și reducerea numărului de persoane prezente la oficierea căsătoriei.

Aceste recomandări au fost transmise de către DGEP Constanța către DSP, CJAS, SML, cât și tuturor oficiilor de stare civilă din cadrul primăriilor localităților județului Constanța.

https://www.dgep-constanta.ro/stare-civila/servicii-stare-civila/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.