INFOTRAFIC. Se circulă în condițiile unui carosabil umed pe A2

0
299

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că vineri, 8 ianuarie a.c., ora 6.30, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită ca urmare a evenimentelor rutiere sau a fenomenelor meteorologice.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, se circulă în condițiile unui carosabil parțial umed, fiind semnalate precipitații sub formă de ploaie slabă.

Pe DN 1 Ploiești – Brașov, în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, ninge slab, carosabilul fiind curat, condiții asemănătoare fiind și pe DN 1A Cheia – Brașov.

RECOMANDĂRI privind circulația în siguranță:

Pentru a avea o deplasare în siguranță, în condițiile în care la nivelul țării sunt emise atenționări meteorologice sau hidrologice care vizează fenomene periculoase (inundații, ninsori viscolite, polei etc.), e important ca, înaintea de a porni în călătorie, să vă informați cu privire la starea drumului pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți și să luați în considerare folosirea unor rute alternative.

Pentru siguranța participanților la trafic, conducătorii auto trebuie să-și asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curățarea parbrizului, lunetei şi a geamurilor laterale, să adapteze viteza la condițiile carosabilului, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei dacă circulă pe un carosabil umed sau alunecos“, transmit polițiștii.

Reamintim că, pentru deplasarea pe suprafețe carosabile acoperite cu polei, gheață sau zăpadă, legislația rutieră prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.