Inspectorii ANAF Bușu și Anagnoste au recunoscut că au primit șpagă de la afaceristul Zoltan Gabriel Gorun, un alt “client” al anchetatorilor

2
15763

Cei doi inspectori ANAF care au fost prinși în flagrant luând mită dela un afacerist, și-au recunoscut fapta în fața procurorului. Este vorba despre Mihai Bușu și Stere Anagnoste, ambii intrați în colimatorul DNA pentru luare de  mită.

Pe rolul Tribunalului Constanța au fost înregistrate două dosare având ca obiect “sesizare cu acord de recunoaștere a vinovăției”, unul pe numele Mihai Bușu, celălalt pe numele Stere Anagnoste, ambii inspectori în cadrul ANAF  – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

 La data de 18 octombrie 2021, inculpații Bușu Mihai și Stere Anagnoste, în calitățile menționate mai sus, au fi pretins pentru fiecare, sume de bani cuprinse între de 4.000 și 5.000 lei, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză).

Precizăm că, potrivit unor surse, denunțătorul este afaceristul Zoltan Gabriel Gorun, cel care deține societatea Marseq Consultants SRl,  cel care este, la rândul lui, subiectul altor dosare penale aflate pe rolul instanțelor, pentru evziune fiscală și alte infracțiuni economice.

Revenin la cei doi inspectori, așa cum spuneam, și-au recunoscut vinovăția în fața procurorilor DNA, dar mai trebuie ca și judecătorii să fie de acord cu acest demers, motiv pentru care ambele dosare au fost înregistrate pe rolul Tribunalului și au termene în una decembrie.

Procurorii DNA au reținut  că banii reprezentând mita  ar fi fost pretinși de cei doi inspectori pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau, aceștia să formuleze concluzii care să nu determine declanșarea unui control de fond la societatea omului de afaceri.
În același context, la data de 19 octombrie 2021, cei doi inspectori A.N.A.F. ar fi primit printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei de fiecare, moment în care au fost prinși în flagrant.

Precizăm că acordul de recunoaștere a vinovăției a fost  încheiat după ce un alt inspector ANAF, coleg cu cei doi, Ionut Adrian Fotin, a recunosct în fața procurorilor că a luat șpagă, infracțiune comisă dupăprinderea în flagrant a lui Bușu și Anagnoste.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.