Instanța a respins acțiunea italienilor de la Fin.Co.Ge.Ro. împotriva italienilor de la E-Distribuție

0
2020
Foto cu rol ilustrativ

Italienii de la Fin.Co.Ge.Ro Spa Catania au pierdut procesul intentat compania ENEL Distribuție SA, în dosarul civil în care au solicitat despăgubiri de sute de mii de euro.

În dosarul civil înregistrat în urmă cu 3 ani, reprezentanții societății italiene Fin.Co.Ge.Ro Spa Catania au cerut obligarea Primăria Constanța și ENEL Distribuție, la plata unor despăgubiri de circa 400 de mii de euro, în legătură cu branșamentele locatarilor din cartierul rezidențial Santa Maria Bay la rețeaua electrică.

În speță, vorbim despre un număr de 89 de spații locative din cartierul situat în Faleză Nord, unde rețeaua electrică a fost construită de către investitorul italian și dat sub formă de comodat către ENEL, pentru a putea asigura furnizarea energiei electrice către locatari. Numai că rețeaua electrică de medie și de joasă tensiune din zonă ar trebui cumpărată de către ENEL care, la rândul lui, trebuie să fie despăgubit de Primăria Constanța, iar locatarii acestei zone să fie branșați cu contracte individuale și cu contor electric propriu.

Numai că, așa cum susțin și avocații companiei italiene, primăria și-a făcut ”treaba” numai până la un anumit punct, astfel încât locuitorii din zonă au rămas racordați tot sub forma ”organizare de șantier”.

Pentru acest motiv, reprezentanții Fin.Co.Ge.Ro Spa Catania au cerut obligarea la plata unor despăgubiri stabilite prin expertiză de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Pe fond, instanța a admis în parte acțiunea înaintată de reprezentanții Fin.Co:Ge.Ro., însemnând obligarea companiei ENEL la recepționarea și punerea în funcțiune a rețelei de joasă tensiune, însă au respins capul de cerere privind obligarea pârâtului la plata despăgubirilor solicitate.

Așa cum era de așteptat, ambele părți au atacat sentința cu apel, iar după judecarea căii de atac, judecătorii au desființat hotărârea și au înclinat balanța în favoarea ENEL Distribuție SA.

Admite apelul declarat de recurenta E-Distribuție Dobrogea SA împotriva sentinței civile nr 825/25.06.2021 pronunțată de Tribunalul Constanța-secția a II-a civilă. Schimbă în parte hotărârea atacată în sensul că respinge în totalitate cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Fin.Co.Ge.Ro Spa ca nefondată. Respinge apelul declarat de apelanta Fin.Co.Ge.Ro Spa împotriva aceleiași sentințe a Tribunalului Constanța, ca nefondat”, se arată în încheierea de ședință a Curții de Apel.

De precizat că nici această hotărâre nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.