Instanța urmează să decidă dacă va anula sau nu autorizația de construire a blocului soției președintelui ANPC, de la Năvodari

5
7258
FOTO: Facebook/ Horia Constantinescu

Judecătorii urmează să se pronunțe în legătură cu cererea de anulare a autorizației de construire pentru blocul edificat la Năvodari de firma deținută de soția președintelul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu.

După mai bine de doi ani de la sesizarea instanței de contencios-administrativ și fiscal, privind anularea autorizației de construire obținută de SC Marimar Loca Costinești SRL, de la Primăria Năvodari, judecătorii au rămas în pronunțare.

Este vorba de edificarea unui bloc în zona Mamaia Sat – Năvodari, de către soția președintelui ANPC, prin firma sa, Marimar Loca Costinești, despre care vecinii spun că încalcă unele normative.

Societatea, despre care se știe că deține și o plajă în stațiunea căreia îi poartă numele, a solicitat, la începutul lui 2021, acordul de mediu pentru construirea unui imobil cu patru etaje în apropierea restaurantului Hanul cu Pește.

În acest sens, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a anunţat publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire imobil locuințe colective P+4E + sp th, cu spațiu comercial la parter și împrejmuire teren“, amplasat în Zona Mamaia Sat, strada M14, titularul investiției fiind firma Marimar Loca Costinești.

În scurt timp au apărut reclamațiile vecinilor, nemulțumiți de proiectul respectiv. Astfel, pe rolul instanțelor au început să apară solicitări de suspendare și de anulare a actului administrativ: autorizația de construire nr. 191/28.04.2021, emisă de Primăria Năvodari.

Motivul pentru care a fost solicitată sistarea lucrărilor este legat de faptul că balcoanele blocului ar fi depășit sau se aflau chiar pe limita hotarului dintre proprietăți, ceea ce legea nu permite. Mai pe românește, balcoanele „atârnau“ deasupra curților vecinilor reclamanți.

După doi ani se așteaptă soluția judecătorească

Așa cum arătam inițial, de mai bine de doi ani se desfășoară acest proces pe contencios-administrativ, timp în care au fost depuse probe, au avut loc audieri, s-a solicitat și efectuat o expertiză topografică, la un moment dat chiar s-a luat în calcul varianta stingerii litigiului pe cale amiabilă, însă, din câte se pare, nu a fost posibil, motiv pentru care procesul a continuat.

Mai departe, s-a revenit cu adrese la expert, pentru a depune înscrisuri, s-a analizat conținutul concluziilor, după care a avut loc judecarea propriu-zisă a cauzei. Astfel, ultimul termen a avut loc miercuri, 25 octombrie a.c., când judecătorii au rămas, în cele din urmă, în pronunțare. Soluția va fi pronunțată în data de 8 noiembrie a.c., dacă nu cumva se va amâna.

De precizat că hotărârea acestei prime instanțe nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară.

Societatea Marimar Loca Costinești SRL a fost înființată în aprile 2020 și se ocupă de activități de închiriere și leasing cu bunuri recreaționale și echipament sportiv. Asociat unic și administrator este M.E. Constantinescu, soția lui Horia Constantinescu, actualul director al ANPC.

Daniel ALBU

5 COMENTARII

  1. Acest om.,director la ANPC ,este spaima comercianților ,el respecta legea unde vrea și pentru cine vrea,pentru prostime praf în ochi( da bine la tv).Dacă este cu coloana vertebrala cum se lauda și nu urmărește interese politice( următoarele alegeri) sotia dansuluiar trebui sa iasă public și sa comunice în legătură cu acest fapt ( în calitatea de actionar)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.