Insula Belina revine în domeniul public al statului

0
206

Guvernul a adoptat, joi, 5 noiembrie a.c., o hotărâre prin care Insula Belina revine în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române, a anunţat, vineri, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Despre acest subiect a făcut o postare, în mediul online și directorul Administrație Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Bogdan Bola:

“Insula Belina și Brațul Pavel au revenit, în sfârșit, în domeniul public al statului! În Ședința de Guvern de joia aceasta, 05 noiembrie 2020, Executivul a aprobat, la propunerea MMAP, proiectul de Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor bunuri imobile transmise din domeniul public al judeţului Teleorman.

Astfel, insula Belina și Brațul Pavel trec din administrarea Consiliului Judeţean Teleorman în domeniul public al statului şi în administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, precum şi actualizarea valorilor de inventar ca urmare a reevaluării.

“Este o reparație morală pe care Guvernul Orban a reușit să o realizeze. Întregul proces de preluare a întârziat nepermis de mult. Gândiți-vă că demersurile au început încă din 2018. De atunci, am avut parte de peste 2 ani de întârzieri și blocaje, fie din partea firmelor care au închiriat pe acolo tot felul de bunuri, fie din partea unor politicieni locali. A fost nevoie ca #PNL să preia guvernarea, pentru ca lucrurile să se miște cu adevărat”, a declarat Mircea Fechet, noul ministru al mediului, apelor și pădurilor”, se arată în postarea lui Bogdan Bola.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.