Întârzieri de sute de minute în circulaţia trenurilor spre şi dinspre litoral din cauza accidentului de la Feteşti

0
100
Accident feroviar grav la Fetești. FOTO Focus Press

Traficul feroviar pe magistrala Bucureşti – Constanţa este blocat în zona staţiei Feteşti pe ambele sensuri din cauza din cauza tamponării a două trenuri private de marfă, iar trenurile care fac legătura cu staţiunile de pe litoral circulă pe rută deviată, a anunţat, joi, Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA.

Magistrala Bucureşti – Constanţa este blocată în staţia CF Feteşti, pe ambele sensuri de circulaţie, din cauza tamponării a două trenuri private de marfă. Menţionăm faptul că un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în staţia CF Feteşti, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depăţit semnalul de OPRIRE de la intrare în staţie, şi a intrat în trenul garat. În urma tamponării, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat. Din cauza acestui eveniment feroviar, soldat fără victime omeneşti, dar cu mari pagube materiale, traficul feroviar pe raza staţiei Feteşti, atât spre Bărăganu, cât şi spre Movila este blocat”, transmit reprezentanţii CFR SA într.

Potrivit sursei citate, pentru asigurarea legăturii cu staţiunile de pe Litoral, trenurile de călători care tranzitează Bucureştiul vor circula pe ruta deviată prin Feteşti – Movila – Tăndărei, cu tracţiune Diesel, iar restul garniturilor pe ruta Ploieşti – Buzău – Făurei – Feteşti.

CFR SA transmite că se vor înregistra întârzieri în circulaţia trenurilor spre şi dinspre litoral, urmare producerii acestui eveniment, precizând că persnalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanţii operatorilor de marfă şi va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe şină a vagoanelor şi restabilirea circulaţiei pe Magistrala 800.

Accidentul s-a produs în urma coliziunii dintre locomotiva unui tren care circula şi o altă garnitură staţionată. Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale, informează ISU Ialomiţa.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.