Interlop din clanul Spaniolul, colecționar de condamnări pentru trafic de droguri

0
3255
Imagine cu rol ilustrativ - foto ARHIVĂ

Vicenţiu Alexandru Dobruş, cunoscut ca membru al clanului Spaniolul, s-a ales cu o nouă condamnare. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Constanța la data de 19 septembrie și nu este definitivă. Este vorba de o pedepasă de 2 ani și 10 luni cu executare. Menționăm faptul că, în august anul curent, a mai fost condamnat într-un dosar, tot pentru trafic de droguri.

În dosarul de față, Vicențiu Alexandru Dobruș, zis Țiți, o persoană cu legături în lumea interlopă (după cum au descris-o anchetatorii- n.r.) a fost trimis în judecată, la Tribunalul Constanța, pe 6.08.2021, pentru trafic de droguri.

Însă, el este cunoscut cu antecedente penale, în luna august, tot a anului curent, a mai fost condamnat, în alt dosar, tot pentru trafic de droguri, dar cu suspendare. Nici aici decizia nu este definitivă.

Amintim că, în perioada 21-22 aprilie 2018, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au efectuat 56 de percheziții, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de droguri de risc (cannabis).

Au fost descoperite 2 culturi indoor de canabis, au fost ridicate sume de bani și droguri, iar 13 persoane au fost reținute. A fost trimis în judecată pe 11.10.2018 și condamnat cu suspendare de către instanța de fond.

Acum, pe 19 septembrie, a fost, din nou condamnat, în alt dosar, tot pentru trafic de droguri.

Dobruș, cunoscut și pentru scandaluri

Vicenţiu Alexandru Dobruş, cunoscut ca Țiți, este o mai veche ”cunoștință” a oamenilor legii. Dintre ”episoadele” în care și-a făcut intrarea amintim scandalul din zona clubului Fratelli din Mamaia, din anul 2015. În același an, un alt conflict a fost înregistrat în zona Prefecturii din Constanța, când un bărbat a fost bătut și electrocutat cu un aparat, ajungând, în stare gravă, la spital. Se pare că acest nefericit eveniment ar fi avut loc în urma scandalului de la Fratelli, fiind vorba de o răzbunare. Așa cum bine se înțelege, în cele două dosare apare și numele lui Dobruș.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.