Cazinoul și Sala Polivalentă din Constanța, printre obiectivele care primesc sume de bani mai mici din bugetul local

1
1682
Cazinoul din Constanța și faleza, vedere din Tomis Eye. FOTO Cătălin SCHIPOR

Ultima rectificare a bugetului local a adus o diminuare a investițiilor cu suma totală de 7,8 milioane de lei. Printre acestea se află și proiecte ce vizează Cazinoul și Sala Polivalentă din Constanța.

Astfel, se diminuează cu suma de 300.000 de lei proiectul privind „Execuție branșament electric aferent imobilului Cazino Constanța” .Inițial, proiectului i-a fost repartizată suma de 1.542.000 de lei. În același buget este menționată și suma de 227.000 de lei pentru proiectul privind „Execuție rețele alimentare cu apă, canalizare menajeră și pluvială, aferente imobilului Cazino Constanța.

Totodată, se diminuează cu suma de 1.480.000 de lei proiectul referitor la „Lucrări pentru racordarea la utilități și lucrări tehnico-edilitare <<Sală Sport Polivalentă 5000 de locuri – zona Badea Cârțan>>, inclusiv proiectare”. Inițial, proiectului i-a fost repartizată suma de 16.890.000 de lei.

Vezi aici rectificarea bugetului, adoptată în Consiliul Local Constanța.

Pe ordinea de zi suplimentară a ședinței extraordinare a Consiliului Local Constanța, de miercuri, 14 septembrie a.c., s-a aflat proiectul de hotărâre referitor la rectificarea bugetului local pe anul 2022. Acesta a fost adoptat cu 25 de voturi „pentru” și o abținere. În document se arată că bugetul local, aprobat pe 11 februarie 2022, a mai fost rectificat de 11 ori. Totodată, față de ultima rectificare, se precizează că lista obiectivelor de investiții din acest an se diminuează cu suma de 7.801.000 de lei. „față de HCL nr.370/2022 alocațiile bugetare în cadrul anexei 3 – lista obiectivelor de investiții pe anul 2022, se diminuează cu 7.801.000 de lei astfel: se suplimentează cu suma de 1.500.000 de lei proiectele FEN 2014 – 2020 și se diminuează cu 9.301.000 de lei bugetul local”. 

Citește mai multe aici: O nouă rectificare a bugetului local, votată în Consiliul Local Constanța. Investițiile se diminuează cu suma de 7,8 milioane de lei – focuspress.ro

Stadiul lucrărilor de la Cazino și Sala Polivalentă

Ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, a declarat, vineri, 19 august a.c., într-o vizită oficială la Cazinoul din Constanța că gradul de execuție al lucrărilor a ajuns la 57%.

Citește și: Ministrul Dezvoltării, despre gradul de execuție al lucrărilor de la Cazinoul din Constanța: „A ajuns la 57%” – focuspress.ro

Semnarea contractului pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța a avut loc în timpul mandatului fostului primar al Constanței, Decebal Făgădău (PSD), pe 20 decembrie 2019. Ministrul Dezvoltării, la acea vreme, era Ion Ștefan (PNL), iar prim-ministru, Viorica Dăncilă (PSD). „În urma finalizării procedurii de achiziție publică, asocierea Aedificia Carpați SA SC Remon Project SRL SC Profesional Construct Proiectare SRL SC Tehnoinstal SRL a fost declarată câștigătoare, valoarea contractului fiind de 56.627.697,09 lei cu TVA. Durata contractului de realizare a investiției este de 30 de luni (din care trei luni sunt dedicate activității de proiectare”, a transmis ministerul Dezvoltării pe data de 15 ianuarie 2020, potrivit unui comunicat de presă.

Primăria Constanța a eliberat, pe data de 17 august 2022, certificatul de urbanism pentru alimentare cu energie electrică monumentul istoric, Cazinoul, situat pe bulevardul Elisabeta, numărul 4 din municipiul Constanța. Totodată, se va amplasa un punct de consum și construire rețea medie de tensiune.

Citește mai multe aici: A fost emis Certificatul de Urbanism pentru alimentarea cu energie electrică a Cazinoului – focuspress.ro

Ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, a declarat, vineri, 19 august, într-o vizită oficială la Constanța, că nu vrea ca Sala Polivalentă să fie construită în patru ani de zile. Acesta a mai precizat că, în acest moment, gradul de execuție al lucrărilor este de 47%.

Ministrul a vorbit și despre stadiul lucrărilor.

„Lucrările sunt în proporție de 47%. Cunosc problemele juridice care au fost, legate de teren. Suntem dispuși să ajutăm pe partea de echipamente. Principalele probleme sunt legate de mobilizarea antreprenorului, asta văd eu. Nu spun că nu s-a avansat. Anul trecut când am fost aici nu am văzut mai nimic. S-a avansat, dar se poate avansa mai mult. Vă spun din experiența unor lucrări similare, făcute tot în România, cu antreprenori români. Nu este nimic pierdut. Nu este problemă de a nu mai continua lucrările”, a mai spus Cseke Atilla.

La începutul lunii august a.c., Primăria Constanţa lansa o nouă licitaţie privind atribuirea unui contract de servicii pentru elaborarea documentaţiei de proiectare premergătoare obţinerii autorizaţiei de construire şi a proiectului tehnic pentru obiectivul de investiţii „Lucrări pentru racordarea la utilități și lucrări tehnico-edilitare” Sala Sport Polivalentă 5000 locuri – zona Badea Cârțan”. Valoarea estimată, fără TVA, era de 253.582,43 de lei.

Citește mai multe aici: O nouă licitație pentru racordarea la utilități a construcției Sălii Polivalente din Constanța – focuspress.ro

Investiția privind Sala Polivalentă

Pe 17 decembrie 2018, Compania Națională de Investiții (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice) a semnat, în data de 17 decembrie 2018, contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Sală Sport Polivalentă – 5000 locuri, municipiul Constanța, județul Constanța”, arăta CNI. Lucrările aferente acestui contract vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și se realizează prin Compania Națională de Investiții în conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modificările și completările ulterioare. Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Constanța se va ocupa de execuția branșamentelor la utilități, precum și de o parte a amenajărilor exterioare, până la finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiții, precizează sursa citată.

Investiția privind Cazinoul din Constanța

Conform contractului, asocierea Aedificia Carpati SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL va executa lucrări de consolidare și restaurare a clădirii principale (S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol), dar și a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă). Durata contractuală pentru realizarea lucrărilor este de 27 de luni, iar valoarea investiției se ridică la 56.627.697,09 lei, TVA inclus.

Petruț IACOB

1 COMENTARIU

  1. Tare de tot ! Dar vor sa bage 100.000.000 (una suta milioane ) lei pentru floricele si tufisuri ! Jaf ca-n codru cu concursul tuturor consilierilor si mai ales ale Institutiilor de forta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.