Intervenție contra cronometru pentru salvarea din mijlocul Siretului a unui bărbat și a fiului său

0
196

Un bărbat și fiul său au fost la un pas de a fi înghițiți de apele umflate de ploi ale Siretului. Căruța în care se aflau a fost luată de ape, fiind salvați de către pompieri din mijlocul râului.

Pompierii botoșăneni au fost solicitați în cursul zilei de 11 iunie să intervină pentru recuperarea unui bărbat de 37 de ani și a fiului acestuia, în vârstă de 14 ani, din apele umflate ale râului Siret.

Cei doi au încercat să traverseze râul cu o căruță și s-au aflat la un pas de înec după ce aceast a fost luată de ape. S-au agățat cu disperare de atelaj până când salvatorii au ajuns la ei cu ajutorul unui buldo excavator și i-au dus în siguranță pe mal.

„Reamintim populației că până sâmbătă la ora 10:00, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, caracterizate de frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Pentru evitarea situațiilor care pot pune în pericol viața, generate de creșterea debitelor pe anumite cursuri de apă, facem un apel către cetățeni să evite traversările prin curenții de apă și să nu se apropie de maluri“, au transmis reprezentanții ISU Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.