INTERVIU. Cristina Rizea: „USR nu este responsabil de această criză politică. Noi am semnalat de mult timp că Florin Cîțu nu este în măsură să conducă un guvern de coaliție”

0
142

Cristina Rizea, deputat USR de Constanța a acordat un interviu ziarului Focus Press, în cadrul căruia a vorbit despre criza actuală politică prin care trece România de mai bine de două luni. Parlamentarul a declarat că USR nu este responsabil de acest dezastru policit, ci deciziile luate de premierul Florin Cîțu, ce nu a respectat programul de guvernare:

„Am văzut acele declarații, cum că USR ar fi de vină pentru haosul creat, vă dați seama că partidele acestea mari și vechi nu își doresc la românii să știe adevărul. Să înțeleagă că USR nu este un partid de tip vechi. Nu am intrat în politică sau la guvernare pentru interesele noastre, am intrat la guvernare ca să guvernăm pentru România. Am avut un program împreună cu PNL și UDMR pentru guverna. Noi am vrut să ducem proiectele la bun sfârșit. Pur și simplu nu s-a putut. În momentul de față suntem aproape de limita superioară impusă de Uniunea Europeană, noi nu mai avem cum să creștem cheltuielile și totuși nu facem absolut nimic ca să creștem nivelul de trai al românilor. USR a ieșit de la guvernare a pus pe ordinea de acel proiect „Anghel Saligny”, pe care l-am susținut pentru că avem nevoie de proiecte pentru dezvoltarea comunităților, mai ales cele mici, dar nu prin modul în care s-au făcut până acum, aceste PNDL 1, PNDL 2. Noi am pus unele condiții ce nu au fost agreate de premierul actual demis Florin Cîțu (…) Au fost mai multe motive care au condus la ieșirea noastră de la guvernare. Demiterea lui Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății, demiterea lui Stelian Ion, ministru al Justiției. USR este doar un partid altfel, care a venit din stradă, nemulțumiți de modul în care s-a făcut politică timp de 30 de ani (…) Nu suntem responsabili pentru această criză, absolut deloc. Noi am semnalat problemele încă de când eram la guvernare, am avut discuții cu PNL, în care le-am explicat că domnul Cîțu nu este în măsură să conducă acest guvern de coaliție. Noi nu am avut pretenții de prim ministru, sau alte schimbări, ci să ne ținem de acel program. PNL de exemplu a venit cu promisiunea de a nu colabora niciodată cu PSD și a scăpa oamenii de PSD, dar este o chestie tipică PSD- PNL.”

Totodată, deputatul USR Constanța, Cristina Rizea a spus că parlamentarii USR nu vor vota pentru formarea unui guvern PNL- PSD:

„Dacian Cioloș a fost propunerea noastră în momentul în care niciun partid nu au venit cu propuneri de prim-ministru. Am mers la domnul președinte Iohannis, ce l-a investit cu încrederea necesară, moment în care Dacian Cioloș, președintele USR a început discuțiile cu celelalte partide de dreapta, sau de dreapta declarate pentru formarea unui guvern. În momentul în care nu s-a ajuns la niciun consens am încercat cu acest guvern minoritar, ce nu a trecut de Parlament, iar acum suntem în această situație în care Florin Cîțu se ține cu dinții de scaunul de prim-ministru, conștient fiind că odată ce a plecat din acel post, cariera lui politică s-a încheiat. Cu siguranță șansele pentru un guvern PNL- PSD sunt de peste 90%. Deci de săptămâna viitoare sigur vom avea acest guvern. Parlamentarii USR vor vota împotriva acestui guvern PNL-PSD.”

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.