Interviu cu Corina Martin: „Nu mă deranjează că se copiază din proiectele mele”

0
520

Corina Martin, vocea turismului românesc de la Constanța, candidează din partea Partidului Ecologist Român pentru a schimba ceva în orașul de la malul mării și pentru a face turism 12 luni pe an la Constanța. Din momentul în care a intrat în politică, a fost extrem de vocală și a mers aproape zilnic în mai multe cartiere ale Constanței pentru a sta de vorbă cu cetățenii și pentru a afla ce îi nemulțumește, ce ar schimba, ce și-ar dori, dacă mai ies sau nu la vot și multe altele.

Corina Martin a fost printre primii candidați care și-au lansat platforma program, o platformă cu zeci de proiecte. Despre cum s-au inspirat alți candidați din platforma sa, dacă vede acest lucru benefic sau nu, despre cel mai mai mare Campus Olimpic Sportiv pe care Constanța l-ar putea avea, dar și despre turism desigur, Corina Martin a vorbit într-un interviu pentru Focus Press.

Am avut surpriza să regăsesc mai ales în postările și platforma candidatului de la USR-PLUS foarte multe dintre ideile din platforma mea program pe care am lansat-o înainte. Mi s-a părut atunci că ar fi o coincidență, dar am participat recent la o dezbatere organizată de Federația Tinerilor din Constanța și Asociația Elevilor, evident tema fiind educația și a fost incredibil pentru mine să regăsesc în discursul candidatului de la USR-PLUS, din nou anumite părți copiate din platforma mea program”.

Eu văd în mod pozitiv acest lucru, înseamnă că avem de unde să ne inspirăm, înseamnă că întradevăr contribuția mea, dovedită în 15 ani pentru Constanța și pentru constănțeni, produce în continuare impact și efecte. Dacă sunt un model pentru oameni și dacă oamenii pot să copieze din ideile, din viziunea mea este un lucru bun. Eu transmit și nu am limbajul acela de lemn. Nu mă deranjează deloc că se copiază din Corina Martin, asta dovedește că sunt un om care are lucruri de spus, un om care a dovedit cu fapte multe lucruri”.

Corina Martin

Zona pe care am ales-o pentru proiectul Campusului Olimpic Sportiv este una generoasă, 75 de hectare de teren în inima orașului nefolosite. Experții noștri în atragere de fonduri europene și arhitecții au identificat zone care să ne permită dezvoltarea de proiecte mari, proiecte de care Constanța are nevoie. Ne referim la zone mari așa cum este și cea de la Cora Brătianu-Abator-Gară, un sit industrial abandonat. Așa cum ne-au spus experții pe care îi avem în echipă Uniunea Europeană alocă fonduri foarte mari pentru transformarea acestor situri în facilități de interes public. Asociațiile și cluburile sportive din Constanța nu au spațiu pentru antrenamente. Am gândit acest proiect pentru ca toate asociațiile și cluburile sportive să beneficieze de spații cu chirie zero. Chirie zero înseamnă că deja le-am oferit suportul pentru ca ei să vină doar cu sportivii și cu antrenorii. În plus în acest campus se va practica orice disciplină sportivă. Deci orice fel de disciplină sportivă”.

De ce de ani de zile Primăria Constanța nu a inițiat parteneriat public privat, dialog cu mediul de afaceri din turism. Dar dialog adevărat, nu cu 30 de operatori așa pe repede înainte în care să spunem că înființăm Organizația de Management al Destinației Mamaia pentru că se apropie alegerile și trebuie să o bifăm și pe asta pe agendă. Faptul că acest proiect de hotărâre s-a adoptat în ultima ședință a Consiliului Local pentru mine nu înseamnă nimic. Avea ocazia până acum Primăria Constanța să mă convingă pe mine ca cetățean și ca om de turism dacă făcea ceva până acum. Nu știu cum a fost fost fundamentată această decizie pentru că eu m-aș aștepta, ca om din turism, să primesc un mesaj de la Primărie prin care să ne anunțe ceva să ne cheme la consultare. Nu știu ce o să facă Primăria Constanța în această organizație de management, dacă și-a stabilit o traiectorie, o viziune”.

Declarațiile complete le puteți urmări în materialul VIDEO!

Mihaela GIUGLEA

Comandat de PER Constanţa,

Executat de FOCUSPRESS ONLINE SRL – portal: www.focuspress.ro

Cod AEP mandatar: 21200195

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.