Interviu cu directorul ABADL, Bogdan Bola: Controale cu repetiţie pe plaja din Constanţa

0
2259

De când a fost numit la conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), Bogdan Bola a demarat mai multe acțiuni pentru demolarea construcțiilor ilegale de pe plaje și a amendat localitățile care încalcă legea în ceea ce privește existența șanțurilor și rigolelor, cea mai mare amendă fiind la Primăria Amzacea – 120.000 de lei. Pe lângă acțiunile de control, inspectorii ABADL muncesc și pentru nivelarea plajelor, pentru strângerea algelor ajunse la mal, dar mai lucrează și pentru refacerea unor lucrări făcute prost la Valu și 23 August.

Într-un scurt interviu acordat ziarului Focus Press, Bogdan Bola a declarat că doar ce a fost, în cursul zilei de miercuri, 10 iunie, într-un nou control pe plaja din Constanța.

Reporter: Când ați avut cea mai recentă acţiune de control pe plajă în ceea ce privește construcțiile ilegale?

Bogdan Bola: Miercuri, 10 iunie, a.c., am efectuat un nou control pe plaja Constanța (de la plaja Reyna, în nord, până în sud), unde am verificat cine a mai demolat, dacă au mai demolat ca urmare a somaţiilor, dacă au igienizat, iar în cursul zilei de mâine, 11 iunie, a.c., o să transmitem măsurile către fiecare societate în parte. Au fost un număr de 8 operatori de plajă care vor fi somați”

Rep: Câte beach-baruri au fost demolate până acum?

B.B: Noi, ABADL, am demolat cu wole și cu tot ce ține de aceste aspect doar trei construcții, dar sunt undeva la 15 beach-baruri care au fost demolate de către operatori.

Rep: În ce zone de pe litoral au fost constatate cele mai multe nereguli?

B.B.: Cele mai multe nereguli au fost constatate pe zona de Năvodari. Acolo acționăm împreună cu Garda de Mediu, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța și Primăria Năvodari. Acum finalizăm o centralizare cu toate neregulile găsite în zonă și pe care le vom înainta săptămâna aceasta Parchetului.

Rep: În afară de problema litoralului şi a construcţiilor de pe plajă, ce ne puteţi spune în legătură cu zonele inundabile din judeţ?

B.B: În paralel cu activitatea de pe plajă avem echipe de la Sistemul Hidrotehnic Dunăre care lucrează pentru decolmatarea albiilor râurilor, la curățarea malurilor. Totodată, am făcut o verificare la 28 de primării pentru rigole și alte aspecte. Avem activitate și în interiorul județului. De exemplu, în anii trecuți la Valu lui Traian s-a început refacerea unui canal colector. Acolo însă nu au decurs lucrurile cum ar fi trebuit, așa că în acest moment suntem nevoiți să refacem studiul de fezabilitate pentru a continua proiectul. În același timp, mai avem la 23 August un proiect unde au fost efectuate prost nişte lucrări de către antreprenorul pe care îl tocmisem pentru niște podețe și acum încercăm să reluăm lucrările, să reparăm ce s-a greșit anterior.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.