INTERVIU cu inspectorul școlar al ISJ Constanța, Sorin Mihai: „Aproximativ 70% din cadrele didactice din județ s-au vaccinat”

0
259

Sorin Mihai, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press despre cum debutează cursurile în judeţul Constanţa – câte şcoli funcţionează încă în sistem online şi care este gradul de vaccinare în rândul cadrelor didactice.

Acesta s-a arătat încântat de faptul că rata de vaccinare a cadrelor didactice se apropie de 70% la nivelul județului Constanța:

„Putem să spunem că această categorie profesională în județul Constanța poate fi dată ca exemplu și de ce spun acest lucru? Pentru că situația pe care am centralizat-o săptămâna trecută, miercuri mai exact, pe care o transmitem și către Ministerul Educației ne-a arătat că, în rândul persoanelor care sunt angajate în sistemul de învățământ preuniversitar din județul Constanța avem 66,8% rată de vaccinare, care cu certitudine a crescut, mai ales pentru pentru că a fost discuția, pe finalul săptămânii trecute, legată de debutul școlii după această vacanță de două săptămâni și s-a stabilit o rată de vaccinare la nivelul unităților de învățământ de 60%, condiție esențială pentru a putea începe activitatea cu prezență fizică. Rezultatul s-a și văzut printr-o presiune benefică la nivelul acestor grupuri ale unităților de învățământ pentru că au fost zece unități de învățământ care, dacă la începutul zilei de vineri ne transmiseseră o anumită rată a vaccinării, ulterior au revenit cu precizări. Cu toate că încă avem unele probleme de comunicare cu ai noștri directori ai unităților de învățământ, în sensul că nu au înțeles că trebuie să ne comunice cu celeritate informația respectivă, dar nu s-a întâmplat ceva greșit, pentru că ceea ce avem ca rezultat pozitiv rămâne ideea că avem încă zece unități de învățământ care au activitate cu prezență fizică începând de luni, 8 noiembrie a.c.“.

Potrivit inspectorului școlar general Sorin Mihai, în acest moment, în județul Constanța funcționează în sistem online doar 29 de unități de învățământ, iar restul de 203 cu prezență fizică: „Ne apropiem de 90% unități de învățământ care au prezență fizică. Se va îmbunătăți semnificativ acest procent atunci cânt vineri, 12 noiembrie vom calcula din nou rata de vaccinare în fiecare unitate de învățământ”.

Faptul că s-a vaccinat aproximativ 70% din personalul didactic, în viziunea inspectorului școlar general, Sorin Mihai, aceasta denotă act de responsabilitate față de copii și comunitate: „Aceasta înseamnă că știm să respectăm regulile jocului (…). Este singura modalitate prin care reușim să depășim această perioadă. După aproximativ doi ani de pandemie, avem o altă pregătire, alt mod de a privi lucrurile”.

Vorbind despre cursurile online, Sorin Mihai a adăugat: „S-a dovedit că acea metodă nu este benefică pentru elevi, este clar acest aspect, dar atunci acelea erau condițiile, mai ales că nu exista vaccinul, de aceea s-a procedat astfel, pentru binele elevilor, a comunității”.

Vă invităm să urmăriți materialul VIDEO, pentru declarații complete:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.