VIDEO. INTERVIU cu Răzvan Filipescu, consilier județean PRO România, despre învățământul dual și soluțiile la problemele fermierilor români

0
120

Coordonatorul Pro România și vicepreședinte al Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea, consilierul județean Răzvan Filipescu a vorbit, în cadrul unui interviu Focus Press, vineri, 22 septembrie a.c., despre situația gravă cu care se confruntă fermierii români, cu precizarea că anul acesta a fost mult mai dificil decât în anii precedenți.

În cadrul interviului a prezentat soluțiile în ceea ce privește situația cu care se confruntă domeniul agriculturii. A adus în discuție unproiect mai vechi, disputat, în ceea ce privește dezvoltarea molurilor III S și IV S va deschide noi oportunități pentru porturile maritime românești, proiectul având un impact economic important, însemnând extinderea Portului Constanța, noi suprafețe unde se vor dezvolta terminale specializate și centre logistice și de producție

Un alt subiect abordat este cel legat de învățământul dual. După cum a promis, proiectul a prins contur, iar prima clasă de învățământ dual a prins contur la Liceul Teoretic Negru Vodă. Un număr de 25 de elevi au mers, în urmă cu câteva zile, în vizită la una dintre fermele ce îi vor găzdui întâi la practică și ulterior ca loc de muncă.

Totodată a vorbit și despre proiectul de construire a Spitalului de Pediatrie „Mama și Copilul”, care va merge mai departe.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.