INTERVIU. Mihai Lupu, președintele CJC: „Aparatul administrativ, era un aparat anchilozat. Foarte multe posturi erau ocupate degeaba”

0
560

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a acordat un interviu cotidianului Focus Press, marți, 12 ianuarie a.c., în care a vorbit despre proiectele de dezvoltare a județului în acest mandat, cele deja demarate dar și despre situația cu care s-a confruntat în momentul în care a preluat președinția CJC.

Ne referim aici la aparatul administrativ și echipa cu care s-a întâlnit acolo. Acesta a declarat că existau foarte mulți angajați nu aveau competențele necesare în exercitarea funcției pentru care au fost angajați. În plus, susține acesta, întreg aparatul administrativ a fost împânzit de o clientelă fără inițiativă și viziune. Acest lucru l-a spus și despre angajații din domeniul Sănătății și Patrimoniului:

”Facem o analiză clară a competențelor oamenilor care fac parte din aparatul administrativ al Consiliului Județean. S-a efectuat un Audit Intern pe acest segment și am găsit foarte multe posturi ocupate de oameni care nici până în ziua de astăzi nu știu pentru ce au fost angajați. Mulți dintre directori de instituții care, practic, nu au avut și nu au vreo inițiativă și aici mă refer la domeniul Sănătății și Patrimoniului care încă mai sunt în faze de evaluare. Am găsit, însă și oameni competenți care au vrut să își facă treaba, exact cum am intuit și au fost limitații în decizii. Un aparat supra dimensionat de către o clientelă care nu avea nimic de-a face cu competențele. Lucrurile astea vor continua, mă refer la evaluări. În al doilea rând trebuie să ținem cont de prevederile legislative, în funcție de acest aspect este în lucru organigrama care trebuie să cuprindă necesitățile județului.

Dau un exemplu, Serviciul Intelligence, toată lumea se întreagă ce anume cuprinde acest serviciu, fac strategii? Sunt fel și fel de denumiri de genul acesta care nu au nimic de-a face cu administrația flexibilă și lucrurile acestea trebuie rapid corectate.

Noi nu avem o digitalizare cu circuit a documentelor care trebuie pus la punct, în lunile noiembrie și decembrie a anului trecut am avut zeci de solicitări, pe teme ce cuprind dezvoltarea județului și vorbim aici de parcurile eoliene, de multe inițiative private din domeniul agricol și al turismului, noi le-am dat avizul, le-am dat avizul de urbanism.

Dacă ne referim la aparatul administrativ, era un aparat anchilozat care nu era dispus la o dinamică, iar cât privește celelalte instituții aflate în subordinea Consiliului județean Constanța, prima grijă a fost Spitalul Județean, care știm cu ce s-a confruntat, cea de acordate de fonduri, dar acest aspect s-a rezolvat, am făcut imediat rectificări de buget. Echipa managerială a fost schimbată”.

INTERVIU INTEGRAL:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.