Interviu #online cu directorul Şcolii “Nicolae Tonitza”, Nicoleta Bercaru: despre orele online și profesorii care strâng bani pentru tabletele elevilor

0
2562

Seria interviurilor #online, inaugurate de Focus Press, continuă. Am ales să discutăm despre felul în care decurg orele pe platformele online și despre cum gestionează profesorii și părinții această situație. Cu alte cuvinte, am discutat cu directorul școlii “Nicolae Tonitza” din Constanța, Nicoleta Bercaru, unde la nivelul unității școlare a creat o platformă “Microsoft Team”, adaptată la situația din această perioadă de pandemie de coronavirus. Iată câteva idei principale transmise de profesorul Nicoleta Bercaru:

“Noi lucrăm pe platforma Microsoft Team, de pe data de 11 martie am accesat, am intrat cu colegii mei, primele zile, după care am intrat cu copii. Lucrurile au decurs neașteptat de bine, toată lumea este foarte încântată, dar eforturile sunt mai mari decât la clasă, unde faci lucrurile din mers, știi efectiv ce ai de făcut, dar aici totul a fost nou pentru noi toți și atunci a fost o chestiune de obișnuință, mai ales pentru noi profesorii, pentru că nu am fost obișnuiți cu așa ceva. Pentru copii a fost ceva pe limba lor, pentru că le-a plăcut foarte mult că am venit în lumea aceasta virtuală, iar părinți au fost și sunt încântați pentru faptul că, în primul rând copii au fost ținuți ocupați cu activități valoroase, educative, sub supravegherea profesorilor. Activitatea a fost diferită față de lumea live, ca să spun așa, cea reală, în sensul că orele au fost mai scurte, pentru a nu suprasolicita copii în fața calculatoarelor. Am avut ore a câte 30 de minute, cu pauze de 10 minute, iar la clasele mai mari acolo unde au simțit nevoia de o perioadă mai lungă au prelungit orele, în mod deosebit la română, matematică, acolo unde s-a simțit nevoia. Consider că este un lucru benefic pentru toată populația”

„Această platformă este foarte utilă pentru copii care pierd materie din diverse motive, sau care au nevoie de pregătire suplimentare, sau olimpiadă și concursuri. Este mai accesibil să acceseze platforma decât să mai vină la școală pentru pregătire. Aici la noi la școală nu avem spațiul dedicat pentru așa ceva”

“Despre Asociația Dascălii Schimbării: Sunt președintele asociației, suntem încă tineri. În regiunea Dobrogea sunt aproximativ 13.000 de copii care nu au acces la tehnologie, nu au tablete sau electricitate. Ne-am aplecat spre aceștia copii care au nevoie de această tehnologie. Ne vom axa în principal pe elevii de clasa a 8-a și a 12-a, ei vor primi aceste tablete pe care le vom achiziționa în urma campaniei demarate de strângere de fonduri”.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.