#Interviu. Preotul paroh de la Biserica Sfântul Mina, mesaj pentru credincioşi

0
988

„Nu umpleți mesele cu bucate, pentru că nu aceasta este esența Învierii Domnului”

În Duminica Floriilor este retrăită Intrarea Domnului Iisus Hristos în Cetatea Ierusalimului, astfel ziua are o puternică însemnătate pentru credincioșii din toată lumea. Doar că, din cauza stării de urgență, enoriașii nu pot asculta slujba din această zi în lăcașurile sfinte, în biserici, ci vor urmări în mediul online sfânta liturghie. Există şi excepţii – adică cei care nu au respectat ordonanţa militară care reglementează situaţia în această perioadă, însă la Biserica Sfântul Mina din Parcul Tăbăcărie regula a fost regulă.

Părintele Claudiu Banu, care slujește la Parohia Sfânta Mina din Constanța, ne-a vorbit despre ce înseamnă această zi sfântă, despre Săptămâna Patimilor, dar și care mai este stadiul lucrărilor așezământului pentru copii din Techirghiol.

Reporter: Părinte, în această zi de mare sărbătoare, un mesaj pentru constanțeni?

Pr. Claudiu Banu: Constănțenii trebuie să simtă bucuria Floriilor pentru că, iată, de astăzi intrăm în Săptămâna Patimilor și sfânta noastră biserică este pe baricade, adică slujește, suntem în slujirea dumneavoastră, a oamenilor, dar nu numai din punct de vedere liturgic, ci și să fie alături de oameni efectiv prin fapte, toate parohiile și Ahiepiscopia noastră s-au mobilizat pentru desăvârșirea sfintelor slujbe, în parametri normali, singura excepție – fără credincioși, pentru că așa sunt normele impuse, dar și prin ajutorarea celor care sunt în nevoi. Astăzi, de Florii, transmitem 50 de colete alimentare pe care le-am pregătit în 2- 3 zile celor nevoiași.

Rep.: Ce părere aveți despre faptul că de Înviere nu se va mai veni la biserică? Ce veţi face şi ce mesaj de alinare aveţi pentru enoriași?

Pr. Claudiu Banu: Noi vom săvârși slujba așa cum se obișnuiește, singura noastră durere este că suntem lipsiți de dragostea enoriașilor bisericii. Dar noi îi slujim pe toți la casele lor prin tehnologie, transmitem slujbele prin mediul online, pe rețeaua de socializare, dar și prin cablu tv. De aceea, credincioșii sunt lipsiți parțial de Biserică. Nu trebuie să nădăjduim, să cădem în ispită, nu trebuie să ne întristăm. Mesele de sărbători, cât mai sărace, nu umpleți mesele cu bucate, pentru că nu aceasta este esența Învierii Domnului.

Rep.: Care mai este stadiul aşezământului de la Techirghiol?

Pr. Claudiu Banu: Lucrările merg destul de anevoios, tuturor ne merge rău, astăzi, nu cred că prosperă cineva acum, dar mergem înainte. Săptămâna care urmează vom monta tot ce înseamnă parte metalică, scara exterioară, balustradele și balcoanele. Așezământul, în proporție de 90, 95% este gata. Mai trebuie să montăm centralele, mobilierul este în lucru, lenjeria. Ieri am primit vestea bună că avem pregătite 80 de lenjerii, saltelele sunt pregătite. Eu mulțumesc tuturor care ați clădit aceast așezământ pentru copii, mulțumesc celor care și acum, deși e greu ajutați, pentru că fără resursa materială nu putem face nimic.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.