Interviu VIDEO. Deputatul Stelian Ion susţine desfiinţarea Poliţiei Locale

0
498

Deputatul Stelian Ion deschide lista de candidaţi ai USR pentru Camera Deputaţilor la alegerile care se preconizează că vor avea loc în luna decembrie a acestui an. Parlamentarul USR a vorbit, într-un interviu acordat Focus Press despre proiectele din următorul mandat, despre negocierile de la nivelul municipiului Constanţa cu PNL, dar nu numai.

Stelian Ion deschide lista USR Constanţa pentru Camera Deputaţilor. Locul 1 este considerat loc eligibil, aşa că acesta nu are de ce să îşi facă probleme. Prin urmare, a vorbit despre proiectul privind “DNA-ul pădurilor”, pe care îl va relua, pentru că, susţine acesta, este nevoie de o instituţie cu oameni bine pregătiţi care să se ocupe de problemele de mediu.

Referitor la situaţia din Parlament – votul dat de parlamentari pentru ca Florin Iordache să preia conducerea Consiliului Legislativ –, Stelian Ion a declarat că USR nu a contribuit. Speculaţiile cum că USR a votat pentru Iordache au fost response de Stelian Ion, care a declarat că acestea sunt “fake-news-uri propagate de PNL”. Acelaşi PNL care, pe de altă parte, este partener de negocieri la nivel de municipiu Constanţa cu USR, pentru asigurarea majorităţii în Consiliul Local. Referitor la administraţia locală, deputatul a precizat că USR va avea un viceprimar şi a recuoscut că partidul din care face parte negociază atât atribuţiile pentru viceprimar, dar se discută şi în ceea ce priveşte instituţiile din subordinea primăriei. “Am solicitat pe servicii publice, partea de curăţenie, amenajare spaţii verzii, partea de urbanism”, a spus Stelian Ion.

“Per total, trebuie făcute schimbări majore, cu aceeaşi echipă a lui Decebal Făgădău şi a lui Radu Mazăre nu se poate”, a adăugat Stelian Ion, referindu-se la serviciile din primărie şi la instituţiile subordonate administraţiei locale.

Dar, interesant că acum, odată cu înfrângerea PSD, există şi personae care încearcă să se dezică de PSD şi Decebal Făgădău, situaţie comentată cu amuzament de Stelian Ion: “Le transmit să rămână în PSD”.

O altă chestiune interesantă pomenită de Stelian Ion în interviu s-a rferit la Poliţia Locală şi la faptul că intenţionează desfiinţarea acestei structure. “La Poliţia Locală trebuie rezolvate multe lucruri. Dacă nu o desfiinţăm – în programul nostru politic vom avea inclusiv această idee. Vedem în funcţie de vot, vom vedea de cum vom negocia cu cei de la PNL, dacă susţin idea. Un singur partid nu e suficient să ducă la îndeplinre acest lucru”, a spus Stelian Ion.

Deputatul a mai remarcat, pe parcursul interviului, că DNA a avut o pauză cam lungă în ceea ce priveşte activitatea în forţă.

Declaraţiile complete le puteţi urmări în materialul VIDEO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.