Interviu VIDEO. Felicia Ovanesian admite că nu şi-a îndeplinit obiectivul de 3 hectare de spaţii verzi pe an, dar dă asigurări că până la finalul mandatului vor exista 12 hectare, pe puţin

0
537

Felicia Ovanesian a  spart gheaţa în privinţa interviurilor realizate de Focus Press şi a acceptat să discute despre ce a făcut până în clipa de faţă din postura de city manager. A vorbit despre proiecte, a admis că anul acesta nu îşi va îndeplini obiectivul asumat prin fişa postului, şi anume 3 hectare de spaţii verzi, dar a asigurat că până la finalul mandatului vor exista 12 hectare.  

Legat de alte proiecte, Ovanesian nu a avansat foarte multe termene, în schimb a anunţat că municipiul Constanţa ar urma să aibă un CET nou. Referitor la lucrările de pe bulevarde, city managerul susţine că toată lumea resimte disconfortul lucrărilor, inclusiv prestatorii, având în vedere că aceştia se confruntă cu lipsa de personal, dar şi cu preţuri la materiale care au crescut foarte mult, comparativ cu momentul încheierii contractelor de execuţie.

Iată un fragment din interviu, cu precizarea că vom reveni şi cu alte declaraţii:

Reporter: Cu ce v-aţi ocupat, ce aţi făcut de când sunteţi city manager?

Felicia Ovanesian:  Cred că în primele şase luni ne-am ocupat toţi cu de toate, pentru că ne-a luat ceva timp să înţelegem în ce fază suntem, care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facem în respectivul moment, ca să punem lucrurile pe roate. Ulterior, după ce am reuşit să ne dumirim de unde să ne apucăm de treabă, ne-am concentrat fiecare pe îndeplinirea atribuţiilor trasate de domnul primar, iar domnul primar s-a preocupat să ne supravegheze pe toţi şi să ducă mai departe cele mai importante proiecte din primărie. În primele şase luni am constatat şocaţi – ştiu că am spus-o în mod repetat, dar e nevoie să o spun din nou – că la nivelul Primăriei Constanţa nu se inventariase şi nu se cadastrase niciodată nimic, ceea ce ne-a pus probleme majore de iniţiere a oricărui proiect important pentru municipiul Constanţa, sens în care am pierdut timp important pentru achiziţia de servicii pentru cadastrare a terenurilor din municipiul Constanţa. La acle moment, nu ştiam ce terenuri avem, ce terenuri putem aloca pentru diferite proiecte – că era vorba despre terenuri de joacă, despre construirea unui spital nou, că e vorba de creşe… Deci, a durat foarte mult să ne putem apuca de treabă, tocmai pentru că nu aveam terenuri cadastrate. Pe proiecte cu fonduri europene, la fel, nu putem să reabilităm bulevarde dacă nu sunt cadastrate, nu putem să asfaltăm dacă nu sunt cadastrate. Domnul primar a decis, la momentul respectiv, că îmi deleagă atribuţiile legate de serviciile publice – cele cu care cetăţeanul ia contact din primul moment, care includ iluminatul public, salubrizarea, spaţiile verzi. În egală măsură mi-au fost alocate atribuţiile de coordonare a Direcţiei de Dezvoltare şi Fonduri Europene şi Patrimoniu şi Urbanism. Mi-am dat silinţa să coordonez corespunzător. Sunt mulţumită şi sunt nemulţumită… Am reuşit să îmbunătăţesc unele chestii, la aletele sunt la un nivel care mă nemulţumeşte. În general, cu asta mă ocup.

Rep.:  Aveţi o fişă a postului şi v-aţi asumat nişte proiecte: realizarea a cel puţin 3 hectare de spaţii verzi pe an. Anul acesta cum îl încheiaţi? V-aţi îndeplinit acest obiectiv?

Felicia Ovanesian: Este aproape imposibil să realizezi trei hectare de spaţii verzi în fiecare an, din nou, din acelaşi motiv: n-avem terenuri pe care să facem acest lucru. Până la sfârşitul mandatului, dacă o să rămân patru ani, cu siguranţă cele 12 hectare vor fi realizate. În momentul de faţă avem gata inclusiv proiectul tehnic – trebuie să trecem doar la execuţie – pentru parcul nou din Compozitori, care are 1 hectar; pentru parcul nou din Veterani, care are 4 hectare. Reabilităm foarte multe parcuri din Constanţa, cam pe toate, dacă nu mă înşel, şi am demarat proiectul pentru parcul de mari dimensiuni care va fi pe DN 3C, în spatele cartierului Tomis Plus, pe lângă Boreal Plus, care va avea aproape 37 de hectare. Deci, repet, principala noastră problemă este că nu avem suprafeţe de teren care să le alocăm pentru reamenajarea sau amenajarea de noi parcuri. Singura variantă este să expropriem, iar exproprierea este o procedură de foarte lungă durată.

Interviu INTEGRAL în materialul VIDEO!

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.