Interviu VIDEO: Viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca, despre candidatura la primărie şi proiectele pe care le propune tulcenilor

0
1350

Timpul pare să fi stat în loc în municipiul Tulcea. Mandatul 2020-2024 va fi unul extrem de dificil pentru următorul primar (indiferent cine va fi acela), pentru că administraţia locală s-a manifestat destul de timid în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene. Inclusiv proiectul prin care primăria va achiziţiona autobuze electrice nu a fost suficient de bine documentat sau gândit, aşa încât municipiul Tulcea a ratat ocazia de a asfalta mai multe străzi.

Viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca, a fost aleasă parlamentar dar a renunţat la această demnitate pentru a rămâne pe postul din administraţia locală. Motivul:  planul ei a fost dintotdeauna acela de a candida pentru funcţia de primar şi spune că se va concentra fix pe atragerea de fonduri europene, pentru că a înţeles că numai aşa se poate dezvolta municipiul şi poate fi pus în valoare adevăratul potenţial al acestui oraş.

Focus Press a discutat cu Andaluzia Luca după o zi de muncă la primărie, la sediul de campanie al acesteia. Iată o parte din declaraţii:

„Este adevărat că am fost, pentru scurt timp, parlamentar al României, din poziţia de viceprimar la momentul respectiv. Totuşi, am optat pentru a reveni în administraţia publică locală tocmai pentru că mi-am dorit de la început să fiu un candidat la Primăria municipiului Tulcea şi, desigur, primarul municipiului Tulcea, începând cu acest an. Acesta a fost primul lucru care m-a determinat să renunţ la această calitate de deputat şi cea mai mare determinare a mea (în legătură cu această candidatură la primărie – n.r.) este de a fi aici, printer tulceni, pentru tulceni”;

„După 16 ani în care foarte puţine lucruri au mers bine, sau chiar deloc, şi după o perioadă în care avem nevoie de foarte multe investiţii, eu vin cu o paletă foarte mare de proiecte – unele sunt pentru perioada imediat următoare. (…) Programul se va derula foarte clar, pe termene: mă refer la locuri de parcare, mă refer la continuarea programului de reabilitare a tuturor locurilor de joacă, de modernizarea punctelor de colectare selectivă a deşeurilor (…)”;

„Cea mai mare problemă ridicată de cetăţenii  din Tulcea este cea a drumurilor din municipiu, dar şi a trotuarelor. Evident, şi a locurilor de parcare şi a pistelor pentru biciclişti. Dar, ca să fim realişti, trebuie să intervenim acolo unde este foarte urgent şi vă dau un exemplu: strada Victoriei, care poate prelua descărcarea de pe strada Isaccei, care este o stradă cu piatră cubică ce creează disconfort tuturor şoferilor, şi care leagă aproape trei cartiere. Strada Victoriei este un prim obiectiv de realizare – de astfaltare. De data aceasta, trebuie să o facem din fonduri locale, pentru că noi nu am reuşit să accesăm fonduri europene pentru realizarea acestor străzi. În schimb, prin Programul Operaţional Regional, am reuşit să demarăm proiectul de mobilitate urbană: vom achiziţiona 20 de autobuze electrice, iar cu această ocazie vom interveni şi pentru reabilitarea a trei străzi principale din municipiul Tulcea – două cu  cu piatră cubică, adică strada Mahmudiei şi strada Eternităţii (…)”.

La finalul discuţiei despre proiecte (pe care vă invităm să o urmăriţi integral în materialul VIDEO), Andaluzia Luca a transmis şi o urare pentru cei care îşi serbează pe data de 15 august onomastica, respectiv marinarilor (VIDEO!).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.