Intrarea la restaurantele din mall-urile constănțene se va face cu Certificatul verde COVID

0
4394

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, în localitățile unde incidența a depășit limita de 3/1.000 de locuitori, persoanele care vor să meargă la restaurantele din interiorul mall-urilor trebuie să prezinte Certificatul verde COVID.

Deoarece în municipiul Constanța incidența cazurilor de COVID-19 este de 3,16/1.000 de locuitori, zonele de food-court din mall-uri vor fi delimitate, astfel încât să poată intra doar cei care prezintă Certificatul verde COVID.

„Am fost întrebaţi ce se întâmplă cu zonele din mall unde se serveşte masa. Astfel, hotărârea de ieri (joi, 23.09.2021 – n.r.) prevede că zonele respective vor trebui delimitate, nu înseamnă că se construieşte un perete sau aşa ceva, dar se delimitează intrarea în zona respectivă, se intră printr-un anumit loc, în care se prezintă Certificatul verde.

Intrarea la food-court, cum se spune, sau la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde. Se aplică aceeaşi regulă“, a explicat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

În localitățile care au intrat în scenariul roșu, accesul la mai multe activități se face doar în baza Certificatului verde. Astfel, acesta va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole etc.

Aceste activități sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane: 

  • vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;
  • care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore
  • care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.