Învățământul special din Constanța, în atenția Ministerului Educației

0
183

În cursul zilei de marți, 25.05.2021, secretarul de stat pentru echitate și egalitate de șanse în Ministerul Educației, Radu Gheorghe Szekely, a efectuat o vizită de lucru în județul Constanța.

În cadrul întâlnirii cu inspectorul școlar general constănțean, prof. Sorin Mihai, au fost dezbătute aspecte particulare din domeniul învățământului special și special integrat, precum și specificul activității educative desfășurate în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, cu privire la:

  • utilizarea parteneriatului didactic şi a lucrului în echipă, adaptarea demersului educaţional la nevoile individuale ale copiilor pentru integrarea eficientă în colectivul şcolar, orientarea vocațională a acestora;
  • creşterea calităţii procesului de predare-învăţare-evaluare şi a celui terapeutic-recuperator, asigurate în unităţile de învăţământ special şi special integrat;
  • asigurarea integrării socio-profesionale a tinerilor cu dizabilități prin parteneriate cu agenții economici.

Cu această ocazie, au fost vizitate Centrele Școlare pentru Educație Incluzivă, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța și Școala Gimnazială Nr. 38 „Dimitrie CantemirConstanța.

„Vizita domnului secretar de stat a fost un prilej pentru județul Constanța de a promova acțiunile punctuale desfășurate, până în prezent, în direcția asigurării echității și egalității de șanse pentru elevii noștri. Pe întreg parcursul discuțiilor am subliniat importanța contribuției comunității la construcția unui învățământ de perspectivă pentru copiii din învățământul special și integrat, astfel încât orientarea profesională a acestora să fie ancorată în cerințele sociale și economice actuale“, a declarat prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general general.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.