Investitorii imobiliari nu respectă regulamentul de înfrumuseţare a Constanţei: Poliţia Locală a amendat 63 dintre ei

0
1310

Regulamentul privind îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea și înfrumuseţarea municipiului Constanţa prevede că pe toate faţadele clădirilor aflate în construcţie se montează meshuri. Majoritatea investitorilor abia pun unul, în niciun caz patru.

Din martie 2021, noul regulament aprobat de Consiliul Local Constanţa prevede că deţinătorii de imobile trebuie să asigure protejarea vizuală faţă de spaţiul public, pe perioada executării lucrărilor de construcţii / desfiinţare sau intervenţie la clădiri, fiind necesar ca pe toate faţadele acestora să se monteze meshuri perimetrale imprimate cu faţadele propuse, iar acestea să fie menţinute pe toata perioada lucrărilor.

Cu toate acestea, investitorii imobiliari nu fac asta, deși Poliţia Locală susţine că a desfășurat mai multe campanii de informare în acest sens. Aceștia abia dacă montează un mesh, pe faţada dinspre stradă, patru în niciun caz. Dar majoritatea, pe perioada executării lucrărilor, nu amplasează niciunul, așa cum bine observăm în toate zonele orasului.

Un astfel de caz îl întâlnim pe Bulevardul 1 Mai, pe terenul consilierului judeţean USR Edward Ilyus Nedelcu, unde SC Dakonis Imobiliar SRL construiește un bloc cu opt etaje. După cum puteţi observa și în fotografii, este montat doar un mesh, iar pe acesta nu este imprimată faţada propusă.

În ultima fotografie, vă prezentăm o construcţie aproape finalizată pe care sunt amplasate meshuri, dar fără faţadele propuse imprimate.

De la începutul acestui an, poliţiștii locali au întocmit 63 de procese-verbale pentru lipsă mesh, conform art. 9.4^1 a Hotărârii Consiliului Local nr. 77/2021. În total, au fost aplicate amezi în cuantum de 136.000 de lei. Iar controalele vor continua.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.