Iohannis, despre propunerea doctorului Cercel privind carantinarea persoanelor vârstice: Acele idei aberante, inumane nu își au rostul

0
514
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a făcut în cursul zilei de marți, 21 aprilie a.c., o declarație de presă în cadrul căreia, printre subiectele abordate a fost și cel ce face referite la ideea doctorului Adrian Streinu Cercel, ce propunea carantinarea persoanelor vârstice, cu vârste de peste 65 de ani, departe de familiile lor.

Proiect doctorului Cercel ce presupune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor a generat deja reacții negative în rândul opiniei publice, fiind respins categoric de către Guvern, care se dezice de astfel de idei și susține că nu au fost luate în discuție. Streinu Cercel a reunit propunerile în cadrul unui așa-zis proiect de relaxare a măsurilor de combatere a răspândirii epidemiei, care însă nu are girul Guvernului și a fost respins, categoric, luni, și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Astfel, șeful statului îi liniștește pe bătrâni, transmițând faptul că această idee este total aberantă.

”Fac referire la declarațiile ce au apărut în spațiul public zilele trecute, total inumane, cum că, persoanele de peste 65 de ani șă fie carantinate. Exclus acest lucru. Noi trăim într-o societate liberă, care se protejează în cazul epidemiei, dar nu venim cu astfel de idei aberante. Stați liniștiți, nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane, atunci când va fi nevoie vom veni și vă vom explica cum să vă protejați. Dar acele idei aberante, inumane nu își au rostul, nu fac decât să inducă panică în populație. Revin, toată lumea trebuie să fie responsabilă, inclusiv cei de la institutele de știință. Noi nu putem avea un plan pentru fiecare, ci pentru România”, a declarat Iohannis.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.