Iohannis: Haideți să sprijinim medicii în acest efort uriaș

0
352

Președintele României a făcut, duminică, o vizită la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, pentru a vizita unitatea modulară amenajată aici. Klaus Iohannis a declarat că în fiecare săptămână se vor adăuga zeci de noi paturi ATI în spitalele din toată țara, pentru a putea fi salvați cât mai mulți români.

Președintele Iohannis a precizat, duminică, 22.11.2020, că în continuare situația creată de pandemia de COVID-19 nu este îmbucurătoare și a făcut un apel pentru respectarea măsurilor de restricție.

Numărul de decese provocate de acest virus necruţător este, în continuare, prea mare. La fel, presiunea pe secţiile de Anestezie și Terapie Intensivă se menţine la cote foarte ridicate şi de aceea am hotărât, împreună cu Ministerul Sănătăţii, să intensificăm eforturile pentru creşterea capacităţii acestor secţii, ATI, la nivel naţional.

Deși sunt semne pozitive, mai avem încă mult de luptat împreună, noi toți, pentru a ține această pandemie sub control. Până la apariția vaccinului anti-COVID și la folosirea lui la scară largă, la scară națională, doar respectarea normelor sanitare, atenție, doar respectarea normelor sanitare și a măsurilor de restricție este eficientă pentru a limitarea răspândirea acestui virus. Medicii fac tot ce posibilul pentru a salva cât mai multe vieți. Haideți să-i sprijinim, fiecare dintre noi, în acest efort uriaș, pentru a proteja sănătatea întregii națiuni”, a îndemnat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului spune că presiunea pe secțiile ATI este mare, dar capacitatea acestora va fi majorată, săptămânal.

„Din aprilie și până acum, sau din martie și până acum, mai exact, am dublat numărul de paturi de la ATI. Atenție, am dublat numărul de paturi de la ATI, pornind de la un număr deja destul de mare de paturi ATI, în comparație cu alte sisteme sanitare din alte țări.

„Însă, se vede că, din păcate, nu este încă suficient. În fiecare săptămână, prin efortul medicilor, prin efortul ministerului, al domnului ministru personal, se adaugă zeci de noi paturi ATI și vom continua în acest ritm, fiindcă ambiția noastră este ca, la acest capitol, să fim cu un pas înaintea evoluției pandemiei. Rezultatele de până acum au dovedit că așa a fost și așa intenționăm să continuăm“, a spus Klaus Iohannis, după vizita la Institutul Clinic Fundeni.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.