IPS Teodosie a transmis că nu este supărat pe PF Daniel

0
168

Arhiepiscopia Tomisului a transmis că IPS Teodosie este în comuniune cu PF Daniel, nu în supărare. Asta după ce în spațiul public s-a speculat că IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ar fi fost „deranjat” sau „supărat” de faptul că n-a avut acces auto în curtea Patriarhiei, la aniversarea PF Părinte Patriarh Daniel, motiv pentru care ar fi plecat de la ceremonie.

În aceste împrejurări, Arhiepiscopia Tomisului a precizar următoarele:

  1. IPS Teodosie nu a avut motiv să fie deranjat, întrucât cunoștea foarte bine protocolul accesului auto în incinta Patriarhiei și nu a intenționat să intre cu mașina în curte, cum, de altfel, nu a intrat nici un alt ierarh.
  2. Plecarea Arhiepiscopului Tomisului după ceremonia slujbei solemne de Te-Deum nu s-a datorat unui context de nemulțumire sau supărare, așa cum eronat s-a presupus, ci unui program pastoral încărcat, dinainte stabilit, care nu a putut fi schimbat. Astfel, ierarhul Tomisului a trebuit să se deplaseze până în localitatea Neptun (jud. Constanța), unde a avut dinainte programată o slujbă, după care a fost prezent în binecunoscuta emisiune de dialog cu credincioșii, de la Radio Dobrogea, apoi a oficiat obișnuita slujbă de Acatist, de joi seara, în Catedrala din Constanța.

În concluzie, nu există nemulțumire sau supărare între IPS Teodosie și PF Daniel ci, dimpotrivă, există comuniune și slujire dedicată Bisericii și credincioșilor. Și pentru că ne-am referit la un moment aniversar, clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Tomisului, în frunte cu IPS Teodosie, mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru binecuvântarea de a fi hărăzit în fruntea Bisericii pe PF Daniel, un Patriarh dedicat și potrivit pentru aceste vremuri, și ne rugăm să-i dăruiască să ne păstorească, în continuare, cu patriarhală jertfă, dragoste și înțelepciune, întru mulți și binecuvântați ani“ se arată într-un comunicat semnat de Arhiepiscopia Tomisului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.