ÎPS Teodosie refuză să se pensioneze și a chemat în judecată Universitatea Ovidius, a cărei conducere nu îl mai lasă să predea după 65 de ani

0
2078
ÎPS Teodosie, foto- Cătălin Schipor

Ierarhul Constanței, Teodosie, refuză să părăsească catedra Facultății de Teologie a Universitatății Ovidius, a cărei conducere nu îi mai permite să fie titular, în contextul în care acesta are 65 de ani. ÎPS a dat în judecată universitatea, pentru a putea preda în continuare.

ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea „Ovidius” din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius, potrivit G4Media.

Sursa citată precizează că instituția vizată a avut metodologia invocată de Teodosie, dar a fost abrogată, iar legea nu obligă universitatea să o reintroducă. ÎPS Teodosie nu va mai primi prelungire pentru calitatea de titular după ce Senatul universității a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie.

Dacă instanța de judecată îi va da dreptate, Teodosie ar putea fi repus pe funcție.

Potrivit B1tv.ro, din cea mai recentă declarați de avere pe care a completat-o în 2020 pentru anul fiscal 2019 reiese că arhiepiscopul Tomisului câștigă, în calitate de profesor universitar la Facultatea de Teologie a Universității Ovidius din Constanța, 158.019 de lei anual, adică 13.168 de lei pe lună. În plus, ÎPS Teodosie încasează venituri și de la Arhiepiscopia Tomisului – 176.304 lei/ an, adică 14.692 de lei pe lună.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.