Israelul ridică toate interdicțiile de călătorie legate de COVID și ușurează restricțiile școlare

0
80
Foto: GettyImages

Israelul a decis să renunțe la „lista roșie” a destinațiilor cu rate ridicate de infectare cu COVID-19, a anunțat joi, 6 ianuarie a.c.. Călătoriile între Israel și S.U.A., Regatul Unit, Canada, împreună cu o mulțime de alte țări, atât pentru israelieni, cât și pentru străini, sunt permise începând de vineri, 7 ianuarie a.c..

Directorul General al Ministerului, prof. Nachman Ash, a declarat că restricțiile de călătorie în toate țările sunt ridicate, deoarece infecțiile locale cu omicroni – care au contribuit la un număr record de cazuri noi confirmate miercuri, 6 ianuarie a.c., – fac interdicțiile de călătorie inutile în prevenirea răspândirii coronavirusului.

Decizia, în așteptarea aprobării guvernului, se aplică cetățenilor sau rezidenților israelieni, precum și turiștilor străini, care trebuie fie vaccinați, fie tratați pentru a intra în Israel.

Prin urmare, Israelul va permite călătoriile către și dinspre țările care joi, 6 ianuarie a.c., erau încă pe lista sa de destinații „roșii”. Printre acestea se numără Statele Unite, Regatul Unit, Canada, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Turcia, Franța, Elveția, Mexic, Ungaria, Spania, Portugalia, Tanzania și Nigeria, scrie haaretz.com.

Infections 4.1

Prof. Nachman Ash a avertizat, de asemenea, că Israelul va ajunge în curând la 50.000 de cazuri de coronavirus pe zi, deoarece datele recente arată o creștere a infecțiilor. Deși spitalizările sunt în creștere, Ash a remarcat că numărul de pacienți grav bolnavi conectați la ventilatoare rămâne stabil, totodată a adăugat că majoritatea cazurilor de îmbolnăvire gravă aparțin variantei deltă, dar pe măsură ce „valul progresează, omicron va prelua” infecțiile.

Fostele țări „roșii” vor fi mutate pe „lista portocalie” a Israelului, o colecție de țări către care Ministerul Sănătății le recomandă împotriva călătoriilor inutile din cauza ratelor ridicate de infectare cu coronavirus.

Toți călătorii vaccinați sau recuperați din aceste țări trebuie să se plaseze în carantină timp de 24 de ore de la sosirea în Israel sau până când primesc un rezultat negativ al testului. Sosirile persoanelor nevaccinate trebuie să primească două teste negative: unul la sosire și unul după șapte zile de carantină. Grupurile cu risc ridicat trebuie să primească un rezultat PCR negativ pentru a ieși din carantină, în timp ce restul populației trebuie să facă doar un test rapid de antigen.

Plan nou pentru școli

Între timp, Ministerele Sănătății și Educației au declarat joi, 6 ianuarie a.c., că un nou plan pentru școli care acordă prioritate predării în persoană va intra în vigoare duminică, 2 ianuarie a.c..

Declarația spune că, dacă un student sau un profesor este diagnosticat cu COVID-19, elevii care sunt vaccinați sau care se recuperează de la virus vor fi supuși unui test antigen și vor rămâne izolați dacă sunt testați pozitiv. Elevii care nu sunt vaccinați sau care se recuperează după boală vor rămâne în carantină chiar dacă testul este negativ.

Declarația guvernului a mai precizat că purtarea măștilor în școli și grădinițe va rămâne obligatorie și că vizitatorii respectivelor instituții vor fi obligați să prezinte un certificat verde.

Lucrătorii din învățământ care nu au certificat verde vor fi obligați să arate rezultate negative ale testelor la intrare.

Israelul a înregistrat un număr record de cazuri noi de coronavirus miercuri, 5 ianuarie a.c. atingând un maxim istoric de 16.115 – mai mult decât dublu față de numărul de cazuri noi înregistrate cu doar câteva zile mai devreme, duminică, 2 ianuarie a.c..

Cifra R – numărul mediu de persoane pe care fiecare purtător de coronavirus infectează – a crescut la 1,99, cel mai mare din iunie. Ash a menționat că acest lucru înseamnă că ratele zilnice de infecție se vor dubla la fiecare 2,7 zile.

Miercuri, 5 ianuarie a.c., Ministerul Sănătății a anunțat modificări ale cerințelor sale de testare pe fondul unei creșteri a cererii de teste PCR. Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a anunțat că începând de vineri, 7 ianuarie a.c. israelienii sănătoși și vaccinați sub 60 de ani care au intrat în contact cu purtători de coronavirus pot face un test rapid acasă pentru a fi scutiți de izolare, evitând astfel cozile lungi la locurile de testare. Potrivit noilor linii directoare, ministerul va rezerva teste PCR pentru persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste, precum și pentru grupurile cu risc ridicat.

A.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.