Iubitorii de dulciuri vor scoate de la 1 octombrie mai mulți bani din buzunar pentru torturi sau prăjituri

0
293

Urmează un nou val de scumpiri, care întristează și mai mult românii, mai ales pe iubitorii de dulciuri. Peste două săptămâni, produsele alimentare extrem de căutate în magazine vor înregistra creșteri mari de preț. Astfel, iubitorii de dulciuri vor scoate mult mai mulți bani din buzunar pentru torturi sau prăjituri. Din nefericire, dulciurile se scumpesc, inclusiv râvniții cozonaci, care sunt punctul de atracție pe masa de Paște și de Crăciun. Practic, mai toate delicatesele vor suferi o creștere a prețului.

Mulți români acceptă cu greu ideea că facturile la utilități s-au scumpit, precum gazele sau energia electrică. Iar acum vine o veste la fel de tristă pentru cei care nu concep o zi fără ceva dulce la masă. Prețurile dulciurilor sunt pe cale să explodeze de la 1 octombrie, în toată țara!

Potrivit unui proprietar de cofetărie, scumpirile sunt în efect de cascadă. Impactul va fi mult mai mare pentru românii cu venituri mici, care abia își permit plata utilităților. „Din păcate, scumpirile acestea sunt în efect de cascadă, iar impactul va fi mult mai mare pentru românii cu venituri mici. Vorbim de acele persoane cu salariu minim pe economie sau vorbim de pensionari pentru care, la un moment dat, dulciurile vor deveni un lux”, a dezvăluit un proprietar de cofetărie, potrivit playtech.ro.

Noi, la cofetărie, vom avea creşteri de 5-10%, atât pentru torturi, cât şi pentru prăjituri. Probabil că materia primă va atinge nivelul maxim în perioada sărbătorilor şi atunci vor fi poate alte majorări. Furnizorii ne-au anunţat de creşterile de la 1 octombrie şi de aceea am luat decizia de a mări preţul produselor”, a mai precizat acesta.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.