Jandarmii nu au aplicat sancțiuni la hramul Mănăstirii Peștera Sf. Ap. Andrei, chiar dacă au venit pelerini din alte județe

0
1631

Jandarmii prezenți la hramul Mănăstirii Peștera Sf. Ap. Andrei din comuna Ion Corvin nu au aplicat nici o sancțiune pelerinilor veniți la marea sărbătoare, lăsând să se înțeleagă că vor fi aplicate ulterior.

Legat de modul în care s-au desfășurat evenimentele la mănăstirea din Ion Corvin, reprezentanții jandarmeriei au precizat că:

„Asigurăm măsurile de ordine la această manifestare religioasă. Acționăm cu peste 100 de jandarmi și polițiști, acționăm permanent cu echipe de dialog care se adresează participanților și îndeamnă la respectarea legii, la respectarea în primul rând a măsurilor de protecție sanitară, dar și a și celorlalte acte normative în vigoare“.

Totuși, la evenimentul religios au putut fi observate și autoturisme cu pelerini veniți din alte județe. Jandarmii și polițiștii nu au aplicat însă sancțiuni, lăsând să se înțeleagă că acestea se vor aplica ulterior.

„Măsurile vor fi luate în urma unor decizii ale comandanților acțiunii. Niște decizii unitare care să ajute să ajute să nu avem incidente și să nu avem nerespectarea actelor legale în vigoare“, a precizat locotenent Alexandru Iacob, reprezentantul Jandarmeriei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.