Joe Biden și Alberto Fernandez intenționează să consolideze relațiile dintre SUA și America Latină

0
117

Şeful statului argentinian, Alberto Fernandez, a discutat luni cu preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, amândoi recunoscând interesul îmbunătăţirii relaţiilor din Washington şi America de Sud, potrivit preşedinţiei de la Buenos Aires, notează AFP, potrivit AGERPRES

“Preşedintele argentinian l-a felicitat pe preşedintele ales pentru rezultatul la recentele alegeri şi a apreciat victoria acestuia ca o mare oportunitate de a crea relaţii mai bune cu scopul ca Statele Unite să regăsească America Latină”, potrivit comunicatului de la Casa Rosada.

În cursul discuţiei telefonice, care a durat 35 de minute, Joe Biden i-a subliniat omologului său argentinian că “continentul are un mare potenţial, cu o democraţie solidă, iar noi avem un vast program pentru a lucra din Canada până în Argentina”.

“Doresc o relaţie solidă cu continentul american”, a adăgat Joe Biden, potrivit comunicatului.

“Ultimii ani au fost dificili pentru America Latină, dorim ca lucrurile să se schimbe şi vedem în dumneavoastră o alternativă”, a declarat la rândul său Alberto Fernandez.

“Cu o relaţie matură şi solidă, ţînând cont de securitatea şi democraţiile de pe continent, sunt sigur că vom realiza unele lucruri împreună“, a continuat preşedintele argentinian.

În cursul schimbului de păreri, cei doi lideri au adus în discuţie prietenia lor comună cu papa Francisc, de origine argentiniană.

“Doresc să acţionăm împreună pentru a face ca America Latină să avanseze şi sunt de părere că avându-l partener pe Sfântul Părinte vom reuşi”, i-a mai spus Joe Biden preşedintelui Argentinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.