John Malkovich îl va interpreta pe legendarul dirijor român Sergiu Celibidache, în „The Yellow Tie“

0
123
John Malkovich, FOTO Petr Novák, Wikipedia

John Malkovich, celebrul actor american a fost ales pentru a interpreta rolul legendarului dirijor român Sergiu Celibidache, într-un nou film despre viața muzicianului „The Yellow Tie“. Filmările sunt programate să aibă loc în vara anului 2022 în România.

Filmul se bazează pe un scenariu scris de către fiul dirijorului, Serge Ioan Celibidachi, care va fi și regizor și de scenarisul filmului Octav, James Olivier.

Sunt încântat și onorat să am oportunitatea de a interpreta rolul dirijorului Sergiu Celibidache. Un talent unic, este considerat a fi unul dintre marii vizionari ai muzicii clasice, în ultimul secol. Să joc povestea anilor săi de maturitate va fi o mare provocare și o călătorie fascinantă”, a declarat John Malkvovich pentru Variety.

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la moartea lui celui mai cunoscut dirijor român. Sergiu Celibidache s-a născut la Roman, în 1912 și a murit în Franța, în 1996.

El a scris istorie pentru cea mai importantă orchestră din lume, Berliner Philharmoniker, devenind cel mai tânăr dirijor principal din istoria sa, în 1946.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.