Jucător al echipei de rugby Știința Baia Mare, primul suspect de infectare cu varianta Omicron din România: se află în izolare, sub observație medicală, fiind asimptomatic!

0
35
Foto cu rol ilustrativ

Cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testați și li s-au asigurat condițiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP, informează Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, unul dintre sportivi a fost depistat pozitiv și se află în izolare, sub observație medicală, fiind asimptomatic. Este vorba despre un jucător component al echipei de rugby Știința Baia Mare, fiind primul suspect de infectare cu varianta Omicron.

Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvențiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară “Cantacuzino” București.

Referitor la persoanele repatraite din Africa de Sud, precizăm faptul că în urma testelor efectuate, 3 persoane ( 2 la aeroportul din București și 1 la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2. Precizăm că testele au fost efectuate la cele două aeroporturi (București și Baia Mare) la momentul aterizării,persoanele au fost introduse în locaţiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021. Niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome, dar toți trei pacienții sunt sub observație medicală. Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secventiere și va vom comunica rezultatele, în privința tulpinilor rezultate”, au transmis autoritățile sanitare.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.