Judecat pentru abuz în serviciu, fostul primar de la Tuzla, Florin Micu, a fost achitat

0
449
Constantin Florin MIcu, fostul primar al comunei Tuzla. Sursa foto: Facebook

Magistrații Judecătoriei Mangalia au dispus, pentru a doua oară, achitarea fostului primar de la Tuzla, Constantin Florin Micu, cercetat pentru abuz în serviciu.

Dosarul 1071/254/2016*, aflat pe rolul Judecătoriei Mangalia, a ajuns la final, fiind în faza de rejudecare. Fostul primar este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu o așa-zisă ”măsluire” a unei licitații publice. Mai exact, după cum au reținut anchetatorii, este vorba despre o licitaţie publică organizată cu privire la atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie modernizare şi reabilitare tramă stradală în comuna Tuzla, din care societatea PG Delta Electron SRL ar fi fost înlăturată în urma unor proceduri nelegale. Societatea respectivă s-a constituit parte civilă în proces, ca și Consiliul Local al comunei Tuzla.

În luna iulie 2017, fostul primar a fost achitat de instanță, pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală. Ulterior s-a cerut rejudecarea cauzei, dar și de această dată s-a ajuns la același rezultat. Miercuri, 10 februarie a.c., Judecătoria Mangalia s-a pronunțat, pe fondul cauzei.

Achită pe inculpatul Micu Constantin – Florin, cetăţean român (…) trimis în judecată pentru săvârşirea faptei de abuz în serviciu prevăzută de art. 297 Cod penal cu referire la art. 13 indice 2 din legea nr. 78/2000, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. În baza art. 397 alin. 1 raportat la art. 25 alin. 5 Cod procedură penală lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de Consiliul Local Tuzla şi PG Delta Electron SRL. În temeiul art. 404 alin. 4 lit. c) Cod procedură penală, raportat la dispoziţiile art. 397 alin. 5 Cod procedură penală, dispune menţinerea sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa procurorului, la data de 24.03.2016, faţă de inculpatul Micu Constantin Florin. Aceste măsuri încetează de drept dacă persoana vătămată nu introduce acţiune în faţa instanţei civile în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii. În baza art. 275 alin. 3 Cod Procedura Penala cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la data comunicării în copie a minutei, conform dispoziţiilor art. 410 alin. 1 Cod procedură penală. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10.02.2021”, se arată în încheierea de ședință.

În continuare se așteaptă ca decizia să fie atacată cu apel, la instanța ierarhic superioară.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.